vlogger

Nieuws

26 april 2019 door Patrick Simons

"Mijn enthousiasme over God en Jezus deel ik graag met onze volgers"

Vlog zijn mateloos populair. Je kunt dan ook vlogs vinden van vrijwel alle onderwerpen. Er zijn bijvoorbeeld ook veel religieuze vlogs. Trouw maakte een portret van relivloggers van verschillende religies en besprak daarbij ook YouTubekanaal Stronglife. Dit kanaal is speciaal voor christelijke jongeren met geloofsvragen opgericht.

Jeroen Voor 't Hekke, online jongerenwerker en het gezicht van het kanaal vertelt in de krant over de oprichting en het doel van het YouTubekanaal. "Ik ben zelf erg enthousiast over God en Jezus en dat enthousiasme deel ik graag met onze volgers", vertelt hij. Hij richtte in 2015 de stichting Stronglife op omdat er volgens hem "offline genoeg leuks te beleven was voor christelijke tieners maar op het web nagenoeg niks".

De meest bekeken video van het kanaal? Dat is met afstand een christelijke parodie op het nummer 'Kind van de duivel, van rapper Jebroer. Voor 't Hekke maakte er 'volgeling van Jezus' van en doopte zichzelf voor de gelegenheid om tot 'Jebroeder'. "De beat was lekker, maar de tekst moest natuurlijk anders."

Lees het hele artikel in Trouw

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify