geld

Mooi

26 april 2019 door Patrick Simons

Amerikaanse kerk betaalt medische schulden van 1600 gezinnen

Normaal gesproken spendeert Pathway Church in Wichita rond deze tijd van het jaar enorme sommen geld aan promotie. Denk daarbij aan tv-reclames en direct mail. Allemaal om mensen uit te nodigen op Paaszondag. Kerkleider Todd Carter besloot het dit jaar echter totaal anders aan te pakken en mensen uit de schulden te helpen, zo vertelt hij tegen Relevant Magazine.

In plaats van het geld te besteden aan marketing, heeft de kerk er dit jaar namelijk voor gekozen om de medische schulden van lokale families af te lossen. In totaal zijn daarmee maar liefst 1600 families geholpen die schulden hadden door medische hulp. De families de geholpen werden, kregen een briefje thuis waarop stond: 'Wij zijn Pathway Church. Misschien zullen we je nooit ontmoeten. Maar als een teken van vriendelijkheid in de naam van Jezus Christus, is je schuld vergeten'. Bij het afbetalen van de medische schulden is de kerk in zee gegaan met RIP Medical, een non-profit organisatie die zich al jaren bezig houdt met het betalen van medische schulden van Amerikanen.

Carter kwam er tijdens de dienst overigens nog wel op terug. "Ik wil dat je jezelf voorstelt hoe het moment was bij die 1600 gezinnen toen ze het briefje lazen. Wat er gebeurde in die huizen toen ze beseften dat hun schuld was afbetaald. Dat is namelijk precies wat God in de persoon van Jezus Christus wil dat jullie voelen, elke dag. Dat je schuld vergeven is."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify