baan

Nieuws

25 april 2019 door Dick van den Bos

Chauffeur verliest baan nadat hij weigerde naar abortuskliniek te rijden

Een 20-jarige studente in New York gaat haar Uber-chauffer vervolgen nadat hij weigerde om haar naar een abortuskliniek te rijden. Yahoo! Style meldt nu tevens dat de chauffeur inmiddels ontslagen is door Uber. 

De studente zette een gedetailleerde versie van haar verhaal op internet, meldt FaithWire. "Ik ben 20 jaar oud en ik was zwanger en besloot dat ik een abortus wilde plegen, omdat ik niet in staat ben om voor een kind te zorgen", schreef ze. "Maar toen de Uber-chauffeur haar vroeg of ze naar een abortuskliniek ging, weigerde ze te antwoorden. Vervolgens probeerde de chauffeur haar af te houden van een abortus."

Procedure
"Hij had het over zijn eigen vrouw die zwanger was en hoe verschrikkelijk de procedure was en dat er zoveel is dat ze je niet vertellen. Hij legde het tot in detail uit", laat de studente weten. "Toen zei hij: Je gaat spijt krijgen van deze beslissing. Voor de rest van je leven."

De studente vertelt dat ze al haar kracht nodig had om niet te huilen na zijn waarschuwing. Halverwege de route, zette de chauffeur haar uit de auto. "Mijn excuses, maar ik kan je niet naar de bestemming brengen."

Ondertussen waren ze in een plattelandsgebied waar geen andere Uber-chauffeurs rijden. Hij bood aan: 'Ik kan je mee terug nemen naar jouw stad om daar een andere Uber te vinden.'

Rapport
"Ik heb een klacht ingediend bij Uber en de volgende dag heb ik een politierapport ingevuld met het departement van mijn stad. Iemand uit het Uberteam kwam in contact met mij over het politierapport en wilde een gedetailleerde beschrijving van wat er gebeurd was", zegt ze. "Ik vertelde hen alles wat er was opgenomen en wat de chauffeur allemaal had gedaan. Binnen een paar dagen kwamen ze terug en vertelden mij dat de chauffeur nu niet meer bij Uber werkt."

Desondanks wil de studente verdere acties ondernemen tegen de chauffeur. "Ik nam contact op met een advocaat, maar vooralsnog is er niets gebeurd", zegt ze.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify