Piere Valkering

God

24 april 2019 door Patrick Simons

Geschorste priester: "Celibaat is een keuze voor Jezus"

Er is de laatste weken veel te doen om de geschorste priester Pierre Valkering. Gisteravond zat hij bij Pauw aan tafel en daar vertelde hij klaar te zijn voor een terugkeer als priester en ging hij in op het celibaat.

Dat betekent onder andere dat Valkering er klaar voor is om weer celibaitair te leven. "Ik voel me nu heel erg vrij. Ik heb nu echt het gevoel dat ik werkelijk in staat ben om het celibaat te leven zoals de kerk dat graag wenst. Ik ben daartoe ook bereid", vertelt hij aan tafel bij de talkshow. "Ik heb nooit zo celibatair geleefd in mijn leven als op dit moment. Porno is als laatste afgevallen, een paar maanden geleden. Een seksuele relatie ligt al veel verder terug. Ik acht mezelf echt in staat om op die manier zoals de kerk het wenst celibatair te leven."

De geschorste priester vertelt daarbij vervolgens dat het celibaat voor hem voornamelijk een keuze voor Jezus is. "Voor mij is het celibaat in de eerste plaats een keuze voor iets, of misschien een keuze voor iemand. Voor Jezus. Hij is de belangrijkste relatie in mijn leven. Hij staat in mijn leven centraal."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify