Segers

Nieuws

25 april 2019 door Patrick Simons

Vrijheid van onderwijs 'breekpunt' voor Segers: "Dan zou het einde verhaal zijn"

De discussie over vrijheid laait de laatste dagen weer behoorlijk op vanwege de perikelen op het Cornelius Hagalyceum. Daarmee komt echter ook de positie van christelijke scholen onder druk te staan.

Gert-Jan Segers stelt bij EenVandaag echter pal achter de vrijheid van onderwijs te staan. Sterker nog, hij acht het onmogelijk in een kabinet plaats te nemen waar geen ruimte is voor vrijheid van onderwijs. "Daar zou ik geen plaats innemen, want die keuzevrijheid is voor mij fundementeel. Ouders moeten kunnen kiezen welke school bij hun overtuiging past."

De fractievoorzitter van ChristenUnie zegt overigens goed te begrijpen dat mensen ongerust worden door incidenten zoals op het Cornelius Hagalyceum. "Als je voor onderwijsvrijeid staat, sta je nooit voor misbruik van vrijheid. Dus die misbruik moet je aanpakken, maar de vrijheid moet je aanhouden", aldus Segers die direct ook aangeeft dat het wat hem betreft ook een breekpunt zou zijn voor het huidige kabinet. "Als het zover komt, zou het einde verhaal zijn. Maar ik hoor de VVD zeggen dat ze op dit moment niet de onderwijsvrijheid willen aanpakken maar de misstanden. Daarin kunnen we elkaar vinden."

Reacties

D
Subsidie? Waar haalt de overheid haar inkomsten vandaan, Derk? Van al haar onderdanen, ongeacht hun levensovertuiging. Waar haal je het recht vandaan om te stellen dat vervolgens het seculiere deel der natie de kinderen van christenen mag vergiftigen met zijn denkbeelden?Als christenen geen overheidsgeld krijgen om hun scholen in te richten, betalen zijn dubbel: eensdeels via belastingen voor het seculiere onderwijs, anderdeels uit eigen zak voor onderwijs aan hun eigen kinderen. Dat heet discriminatie.
REAGEER
H
Begin eerst maar eens met de definitie van islam! Islam is namelijk geen religie maar een ideologie, een staatsgevaarlijke ideologie. Moskee en staat zijn binnen de islam niet los verkrijgbaar, hetzelfde geldt voor religie. De militaire, juridische, maatschappelijke en religieuze componenten zijn altijd met elkaar verbonden, islam komt altijd als geheel!Helaas durft men dat nauwelijks te benoemen en dit zorgt ervoor dat islam ongehinderd kan opstomen in Nederland. Zo beschouwd zou islam verboden, gehinderd en ontmoedigd moeten worden!
T
Helemaal mee eens .
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify