rugby

Nieuws

25 april 2019 door Dick van den Bos

Christelijke sporter trekt zijn statement over homo's en de Bijbel niet in; ontslag dreigt

De populaire rugbyspeler uit Australië, Israel Folau, dreigt zijn baan te verliezen naar aanleiding van zijn bekeringsoproep. Ondanks dat de sporter een hoog salaris verdient, zegt hij er klaar voor te zijn om de sport los te laten, als dat is wat God van hem vraagt, dat meldt Christian Post.

De superster deelde op sociale media een Bijbeltekst waarmee hij duidelijk wilde maken dat de hel aanstaande is voor dronkaards, homoseksuelen, overspeligen, leugenaars, dieven, afgodendienaars en atheïsten die zich niet bekeren. Volgens de bondsvoorlichter moet hij verschijnen voor een panel in de Rugby HQ in Sydney op 4 mei. Als deze zitting niet in zijn voordeel werkt, zal zijn contract verbroken worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Those that are living in Sin will end up in Hell unless you repent. Jesus Christ loves you and is giving you time to turn away from your sin and come to him. _______________ Now the works of the flesh are manifest, which are these , adultery, fornication, uncleanness, lasciviousness, idolatry, witchcraft, hatred, variance, emulations, wrath, strife, seditions, heresies, envyings, murders, drunkenness, revelings, and such like: of the which I tell you before, as I have also told you in time past, that they which do such things shall not inherit the kingdom of God. Galatians 5:19‭-‬21 KJV _______________ Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost. Acts 2:38 KJV _______________ And the times of this ignorance God winked at; but now commandeth all men every where to repent: Acts 17:30 KJV _______________

Een bericht gedeeld door Israel Folau (@izzyfolau) op

De controverse startte op 10 april, toen hij een boodschap deelde waarbij ook homoseksuelen zich moeten bekeren. "Zij die in zonde leven zullen eindigen in de hel, tenzij ze zich bekeren. Jezus Christus houdt van jou en Hij geeft je de tijd om je af te keren van zonde, en je naar Hem toe te keren", deelde Folau op Instagram, samen met een serie verzen over zonde en bekering.

Gender
Hij ging ook in op het nieuws over Tasmania, die 'gender' een optie maakt. "De duivel heeft zoveel mensen verblind in deze wereld. Bekeer je en keer je af van je kwade wegen. Keer je naar Jezus Christus die je vrij zal zetten", verklaarde hij op Twitter.

In een recent interview met The Sydney Morning Herald weigerde Folau zijn boodschap te matigen en drukte zijn geloof uit dat God de regie heeft over zijn toekomst en niet de autoriteiten in de sportwereld. "Er is veel gaande op dit moment, maar ik geloof dat God overal de controle over heeft", zei Folau. "Wat Zijn wil ook is, of ik door ga of niet, ik ben vooral blij om te doen wat Hij van me vraagt."

"Mijn nummer één prioriteit is dat ik voor God leef. Wat Hij ook van me vraagt, ik geloof dat Zijn plannen voor mij beter zijn dan wat ik kan denken. Ik hou van de sport en ik zal het zeker missen, maar mijn geloof in Jezus Christus staat bovenaan", zegt hij.

"Ik sta op wat de Bijbel zegt. Ik deel het met liefde."

Lees ook: Christelijke sporter uit Australisch team gezet na oproep tot bekering.

Reacties

Terecht zegt Israel Folau: "De duivel heeft zoveel mensen verblind in deze wereld. Bekeer je en keer je af van je kwade wegen. Keer je naar Jezus Christus die je vrij zal zetten". Wat hij zegt, komt voor velen uiteraard niet prettig over maar is vanuit liefde bedoeld om mensen te wijzen op de waarheid die werkelijk vrij maakt. Dat mag je toch iedereen gunnen. Vraag is uiteraard hoe we de waarheid het best aan anderen kunnen duidelijk maken. Maar hoe goed ook bedoeld, je zal altijd weerstand en onbegrip tegenkomen.
REAGEER
T
Eindelijk een echte authentieke christen die de waarheid durft te zeggen en niet bang is voor vervolging . Prijs de Heer dat er nog zulke geloofshelden zijn .
REAGEER
A
Ongevraagd bijbelteksten quoten en de wereld inslingeren blijft heel bizonder. De waarheid maakt vrij, indien dit gepaard gaat met liefdevolle empathie voor zondaren. Appeleren aan de vrije wil van mensen is OK, maar wel vanuit compassie en humor. De zondaar liefhebben is het begin van wijsheid.

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify