joodse ster

Nieuws

25 april 2019 door Patrick Simons

Jodenhaat in Frankrijk neemt explosief toe

In Frankrijk neemt het antisemitisme steeds meer toe. Joden voelen zich dan ook steeds onveiliger in het land en gaan uit voorzorg zelfs bij elkaar wonen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Franse Joden gaan in het 17de arrondissement bij elkaar wonen omdat ze zich op die manier een stuk veiliger voelen. "Mensen voelen zich in deze wijk op hun gemak. We kunnen hier Joods zijn zonder dat we bang hoeven te zijn dat we worden aangevallen als we de synagoge uitkomen", vertelt David Sellam.

Onderzoeker Jérome Fourquet bevestigt dat Joden inderdaad steeds minder veilig zijn in Franrijk. "Het antisemitisme is overal toegenomen, maar het meest in sommige banlieues waar moslims en joden samenwonen en waar joden niet meer het gevoel hebben veilig te zijn."

Het aantal incidenten is de afgelopen jaren daar ook flink toegenomen. Zo worden joden op straat uigescholden en lastig gevallen net als de kinderen op scholen. Verder worden er op muren of graven antisemitische leuzen en hakenkruizen gespoten. In het jaar 2018 was er een stijging van maar liefst 74% van het aantal antisemitische incidenten vergeleken met 2017.

Lees hier het hele artikel

Reacties

Misschien voor Ludo om er een "bewijs-lijst" bij te vermelden......

Soms Wiillen mensen het niet aannemen.

En Frankrijk is helaas niet het enige land in Europa dat hier onder lijdt. Duitsland, België, Zweden daar gaat het niet beter.
REAGEER
F
In de geschiedenis kunnen we zien dat nazi Duitsland en de islam de gezamenlijke doel voorogen hielden. Uitroeien van de joden. Zie daarvoor de 60.000 groot Bosnian Muslim SS regiment --> https://archive.org/details/youtube-A8N2W74AULc en ideologisch https://www.youtube.com/watch?v=CKGJ6tpg0_U Het verval van het christendom is groei van islam en antisemitisme.
F
Reden om aan te nemen dat het erger gaat worden: https://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing-muslim-population/

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/04/06/why-muslims-are-the-worlds-fastest-growing-religious-group/

https://www.cspii.org/blog/christians-and-jews-political-islam/

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify