Nieuws

24 april 2019 door Uitgeverij Gideon

Twee nieuwe boeken over homoseksualiteit

De achterliggende maanden, weken en zelfs dagen verschijnen er in christelijke kring regelmatig boeken over homoseksualiteit. Mede door de Nashville-verklaring staat de kwestie hoog op de kerkelijke agenda. Kunnen twee nieuwe boeken daar nog iets aan toevoegen, is dan de terechte vraag? Op 8 mei verschijnen bij Uitgeverij Gideon de boeken Geliefden (Preston Sprinkle) en Om het hart van homo’s (Herman van Wijngaarden). Aan de lezer om te bepalen of wij terecht van mening zijn dat deze stemmen aan het gesprek over homoseksualiteit moeten worden toegevoegd.

Geliefden is geschreven door de Amerikaanse theoloog, schrijver en spreker Preston Sprinkle. Hij noemt het zelf het ‘moeilijkste boek dat ik ooit geschreven heb’. Het boek heeft een tweeledig karakter: het eerste deel bevat een zeer volledige theologische studie naar de bijbelteksten die veel in het gesprek over homoseksualiteit worden aangehaald. Het tweede deel is meer pastoraal van aard. De titel, Geliefden, spreekt boekdelen en verbindt de boekdelen: omdat homoseksualiteit meer is dan de kwestie; omdat ieder mens eerst en voor alles moet weten en ervaren door God en door de medemens volledig geliefd te zijn; omdat de apostelen in de Bijbel het woord geliefden vaak gebruiken om de hele gemeente aan te spreken en de boodschap van dit boek iedere christen veel te zeggen heeft.

Waar staat de auteur in het gesprek over homoseksualiteit, willen veel mensen meteen van hem weten? ‘Ik sta voor waarheid en ik sta voor liefde. Uitvinden hoe dat samengaat, kost veel moeite. Ik weiger in dit boek op moeilijke vragen simpele antwoorden te geven. En we nodigen God uit om ons te corrigeren als we fout zitten.’

Om het hart van homo’s is speciaal geschreven voor mensen die in de pastorale zorg verbonden zijn aan homoseksuele jongeren. Auteur Herman van Wijngaarden is dat zelf middels het werk dat hij doet voor stichting Hart van homo’s. Als homo én als begeleider van jongeren kent hij de pastorale do’s en don’ts maar al te goed; hij weet hoeveel er mis kan gaan in de begeleiding. Het is zijn diepe verlangen én gebed dat het boek veel gemeenten, pastorale werkers en homoseksuele jongeren de hulp biedt waar ze zo hevig naar verlangen.

Ontmoetingsdag Stichting Hart van homo’s
Op zaterdag 11 mei organiseert Stichting Hart van homo’s een ontmoetingsdag voor iedereen die zich betrokken voelt bij homoseksuele jongeren in de kerk: de jongeren zelf, hun ouders, verdere familieleden, pastores en jeugdwerkers. Auteur Herman van Wijngaarden zal er een lezing geven en beide boeken zullen er kort worden gepresenteerd.
Praktische gegevens mbt de ontmoetingsdag:
• Plaats: Johannes Fontanus College in Barneveld (Wethouder Rebellaan 135)
• Tijd: 10.00-15.00 uur
• Toegang: bestel hier gratis toegangskaarten (plus eventueel betaalde lunch)

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify