homovlag

Nieuws

24 april 2019 door Patrick Simons

COC roept op om Amerikaanse prediker toegang Nederland te ontzeggen

De Amerikaanse prediker Steven Anderson is van plan om naar Nederland te komen. Dat roept bij COC Nederland behoorlijk wat weerstand op omdat Anderson volgens hen tot haat oproept. Ze willen dan ook dat hem de toegang tot het land wordt ontzegd. Dat meldt NOS.

Steven Anderson is een baptistische predikant die zich met regelmaat hard uitspreekt tegen homoseksualiteit. Hij zei bijvoorbeeld al eens dat de term LGBT staat voor ‘Let God Burn Them’.  Philip Tijsma van COC Nederland zei vanmorgen dan ook in het NOS Radio 1 journaal dat de prediker wat hem betreft niet welkom is in Nederland. “Hij roept op tot haat. Hij wil dat overheden lhbt’ers vermoorden en dat lbht’ers zelf een kogel door hun hoofd schieten.”

Overigens staat de predikant niet alleen bekend vanwege zijn hatelijke uitspraken over lhbt’ers. Hij deed in het verleden namelijk meer bizarre uitspraken. Zo wenste hij president Obama dood, twijfelt hij over de Holocaust en is hij tegen het gebruik van condooms. Zijn plan is om eind mei naar Amsterdam te komen om te preken en voor soul winning.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Zelf vindt Anderson alle kritiek behoorlijk overtrokken. Toen hem eerder de toegang tot Zuid-Afrika werd ontzegd reageerde hij daarop in de Washington Post. “Ik preek 156 per jaar in mijn kerk. Elk jaar. Ik preek daarbij over tal van onderwerpen en over alles wat in de Bijbel staat. 90% van mijn preken gaat niet over seksualiteit.”

Volgens COC is het mogelijk om de prediker te toegang tot Nederland te ontzeggen. “Verschillende wetten geven Harbers die bevoegdheid als personen een gevaar vormen voor de openbare orde”, meldt de belangenorganisatie.

Reacties

H
1 Joh 2:9 :"Wie zegt in het lich te zijn maar zijn broeder of zuster haat, bevindt zich nog altijd in de duisternis." Dat is er mis met haat Kees.Wanneer leren we het eens: God haat de zonde. Niet de zondaar want daarvoor zond hij de Heer Jezus naar de aarde !
De broeder in 1Joh 2:9 is een medegelovige, niet iedereen is broeder of zuster. Bovendien onderscheiden Christenen de persoon van de daad.
C
Er staat ook dat we onze ouders moeten "haten" dwz in deze context: meer houden van iemand anders nl God, dus niet echt haten zoals wij dat normaal interpreteren.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify