Notre-Dame

Nieuws

24 april 2019 door Patrick Simons

"Het meestbezochte monument van heel Frankrijk zou zonder geloof in God nooit gebouwd zijn"

Gert Kwakkel was onder de indruk van de toespraak die de Franse president Macron hield na de brand in de Notre-Dame, zo vertelt hij in het Reformatorisch Dagblad.  Hij moest er zelfs door aan Nehemia denken die zei dat de muren van Jeruzalem herbouwd zouden worden omdat ‘De god van de hemel het ons zal doen lukken’.

“Zelfs als Macron dat had willen zeggen, had hij dat als Frans staatshoofd waarschijnlijk niet kunnen doen. Dat is een wrang element in dit gebeuren. Het meestbezochte monument van Parijs en heel Frankrijk zou zonder geloof in God nooit gebouwd. Toch moet de president zijn naam verzwijgen, ter willen van het behoud van de republiek.”

“Ik hoop van harte dat Macron gelijk krijgt en dat de Notre-Dame stralend herrijst”, verwijst Kwakkel naar de toespraak van de president. “Als dat gebeurt, zal het weer vooral een Mariakathedraal zijn. In zo’n kerk bestaat het risico dat Maria’s Zoon schuilgaat achter zijn moeder. Of dat er meer aandacht uitgaat, naar wat wij mensen gemaakt hebben dan naar de Schepper, die ons alles gegeven heeft.”

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify