Sri Lanka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2019 door Patrick Simons

Onderminister defensie: "Aanslagen Sri Lanka wraak voor Christchurch"

De zelfmoordaanslagen die op Eerste Paasdag in Sri Lanka werden gepleegd, waren vooral bedoeld als wraak op de aanslag op twee moskeen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Dat stelt de onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene. 

De onderminister uit Sri Lanka baseert zich daarbij op de eerste onderzoeksresultaten na de aanslagen op onder meer drie kerken en meerdere hotels. In totaal kwam er meer dan 300 mensen om het leven. In het parlement vertelt Wijewardene zojuist: "Uit voorlopige onderzoeksresultaten blijkt dat de gebeurtenissen in Sri Lanka waren bedoeld om wraak te nemen voor de aanval op moslims in Chrischurch." 

Tijdens de aanslag in de Christchurs, op 15 maart van dit jaar, kwamen vijftig moslims om het leven. Zij waren in de moskee aanwezig toen gewapende rechts-extremist schietend binnen drong. 

De autoriteiten in Sri Lanka gaven al eerder aan dat ze vermoeden dat National Thowheeth Jama'ath achter de aanslagen in Sri Lanka zit. Deze extremistische moslim groep deed dit echter niet alleen. Wijewardene meldt tevens dat uit onderzoek namelelijk blijkt dat de NTJ ook nauwe contacten onderhield met een andere extremistische organisatie, die hij JMI noemt. Persbureau AFP meent te weten dat het hierbij om Jamaat-ul-Mijahideen India gaat. Ook dit is een relatief onbekende groep die bandne heeft met extremistische moslimorganisaties in onder andere Bangladesh. 


Aanslagen Sri Lanka
- Dominee Prosman en Bart Jan Spruyt hekelen reacties op aanslagen Sri Lanka
- Sri Lanka: Minuten voordat de bom afging vroeg de zondagschoolleidster of de kinderen bereid waren te sterven voor Christus
- Telegraaf-journalist vindt lauwe reacties op aanslagen Sri Lanka opmerkelijk
- Zelfmoordterrorist Sri Lanka vergiste zich: Sionskerk werd nieuw doelwit
- Aanslagen Sri Lanka: Ramash redde dankzij zijn heldendaad honderden kerkgangers
Meer over Aanslagen Sri Lanka »

Reacties

T
Aanslagen in Sri Lanka waren bedoeld om wraak te nemen voor de aanval op moslims in Christchurch.Hoe zo? Dat was geen christelijke actie. Die gewapende rechts-extremist vindt geen draagvlak bij christenen.In Noorwegen en Zweden hebben rechts_extremisten diverse kerken plat gebrand. Dat zijn vijanden van de christelijke gemeenschap.

In tegenstelling tot de geweldadige Mohammed inspireert Jezus niet tot daden van geweld maar van naastenliefde.

www.youtube.com/watch?v=-jtgrWx9mSo

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!