Baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2019 door Patrick Simons

Tweede man Forum laakt 'christelijke koers' Baudet: "Dan kap ik ermee"

Forum voor Democratie was de grote winnaar van de provinciale verkiezingen. Ook veel christenen besloten om op de partij te stemmen. Dat heeft onder meer te maken met Thierry Baudet die verschillende keren liet blijken zeer geïnteresseerd te zijn in het christendom. Ook vindt hij het behouden van de christelijke cultuur in Nederland belangrijk.

Henk Otten, medeoprichter en binnenkort fractievoorzitter van de partij in de Eerste Kamer, doet in een interview met NRC echter een aantal opvallende uitspraken over Baudet en het christendom. Hij doet onder andere uit de doeken dat hij gedreigd heeft op te stappen als Baudet nog een keer over het christendom begint. “Ik zei: dan kap ik ermee. Dat was in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. We zaten in de versplintering-op-recht-fase en hij wilde ineens een soort christelijke kant op. Hij zat bij de EO, bij Andries Knevel, en het ging over Latijnse bijbelteksten.”

In het interview zegt Otten vervolgens dat hij daar weinig van moest hebben. “Nee. Ik ben zelf licht christelijk opgevoed, Nederlands hervormd en ik zat op een christelijke school. Maar ik wil politiek los zien van geloof. We moesten in die tijd de concurrentie aan met VNL van Jan Roos, Nieuwe Wegen van Jacques Monasch en dat soort partijen. Ik zei: nu moet je echt niet de kant op gaan van de ChristenUnie en de SGP. Dat zie ik niet zitten en onze kiezers ook niet.” 

Lees ook: Monsterzege Thierry Baudet: Waarom christenen stemmen op Forum voor Democratie.

Lees hier het hele interview

Reacties

Blijkbaar ziet Baudet in dat Christelijke standpunten toch echt wel veel waarde hebben.
Ach NRC...zal van alles doen om Baudett te demoniseren...zogenaamd is er onenigheid in de leiding. Ik trap daar niet in. Verder zie ik dat Baudett genoeg capabele mensen heeft in de leiding dus helemaal niet spannend.
H
Sommige problemen lossen zichzelf op. Nu Otten financieel onbetrouwbaar is gebleken, wordt hij de partij uitgewerkt.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events