Pasen

Nieuws

23 april 2019 door Patrick Goede

Dertigduizend paaseieren uit helikopter gedropt: "Uitdelen van Gods liefde"

Voor het tweede jaar op rij gingen ze er weer voor in Illinois. Uitdelen van de overvloed aan liefde en financiële middelen op een vrij letterlijke en eigentijdse manier. Dat was de (paas)gedachte en dat bewoog de kerkleiding van Metro Community Church om mensen uit de omtrek op onorthodoxe wijze naar de kerk te lokken. Ze huurden een helikopter in en gooiden 30.000 paaseieren naar beneden, dat meldt de Christian Post.

En de Metro Community Church is niet de enige kerk in Amerika die bijdraagt aan dit fenomeen. Ook de Overcoming Believers Church dropte via een helikopter 15.000 paaseieren naar beneden. Waarschijnlijk zijn de eieren van chocola want om een geschilderd kippenei van grote hoogte op je hoofd te krijgen is geen pretje. 

Waar de mensen van deze gemeentes zich tegoed doen aan de paaseieren 'van boven' verkneukelen wij als nuchtere Nederlanders ons vaak om de gekke fratsen van die Amerikanen. Zo werd er ook een wedstrijdelement aan het zoeken van de eieren gekoppeled. De hoofdprijs? Jawel, een helikoptervlucht. Ook waren er dit weekend foodtrucks, 'inflatables' (opblaasdieren) en ander soort vermaak.

Waar sommigen de zoektocht naar paaseieren beschouwen als "heidens" of afleidend van waar het werkelijk om draait met Pasen, ziet de Operationeel directeur van Metro Community Church het vooral als een manier om de gemeenschap te bereiken: "Uitdelen van Jezus hoop door evenementen als deze is hoe we onze gemeente op een goede manier liefhebben."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify