Klaas Dijkhoff

Nieuws

23 april 2019 door ANP

VVD stelt vrijheid van onderwijs ter discussie; Gert-Jan Segers hekelt VVD-voorstel

VVD-leider Klaas Dijkhoff wil de vrijheid van onderwijs aanpakken, omdat die in zijn ogen misbruikt wordt. Dit zegt hij in een interview met De Telegraaf.

"Te lang hebben we gezegd: hier heb je de vrijheid van onderwijs, hier heb je de vrijheid van godsdienst; doe er iets leuks mee," laat Dijkhoff weten. "Maar als sommige lieden met die vrijheden aan de haal gaan, salafistische scholen opzetten, homo’s verketteren of vrouwen onderdrukken, dan moet je ingrijpen en onze vrijheden beschermen.''

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers noemt het pleidooi van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff om de vrijheid van onderwijs in te perken om zo radicalisme aan te pakken "buitenproportioneel". "Dijkhoff wil de vrijheid waar heel veel scholen en miljoenen mensen gebruik van maken inperken en dat is niet nodig," zegt Segers in Trouw.

Segers zegt het inhoudelijk met Dijkhoff eens te zijn dat de vrijheid moet worden beschermd, maar hekelt het plan. "Misbruik van vrijheid moet je aanpakken, vrijheid is nooit onbegrensd. Maar op deze manier zoekt hij ruzie met de verkeerde mensen.”

Reacties

M
Seegers zou samen met de VVD moeten optrekken tegen genoemde homoverkettering. Juist allerlei vrijheden als vrijheid van onderwijs zou door CU geofferd moeten worden op het LHBT altaar. Dat naam van de naastenliefde!
Wat een onzinnige reactie
Vrijheid van onderwijs is een groot goed. Maar ook aan die vrijheid is een grens. Dus om a priori met een veto te komen, getuigt naar mijn smaak niet van moed. Ik ruik de angst voor christenvervolging.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify