eenzaam

Nieuws

23 april 2019 door Patrick Simons

NRC-columnist enthousiast over The Passion: 'Het christendom mag weer romantisch zijn'

Vorige week donderdag vond de jaarlijkse uitvoering van The Passion plaats. Dit keer werd het evenement in Dordrecht georganiseerd met het thema ‘je bent niet alleen’. Columniste Rosanne Hertzberger besteedde er in haar column in het NRC uitgebreid aandacht aan.

“The Passion: het christendom dat zichzelf heruitzendt als musical. Eeuwenlang vochten de protestanten tegen elk versierseltje in de religie, elke huppelnoot in de psalmen, elk tierlantijntje. Er kwam geen einde aan de beeldenstorm. Alles moest gericht zijn op de kernboodschap, de rest was franje. Dat is razendsnel veranderd. Het christendom mag weer romantisch zijn en ontroerend. Iedereen-gelovend of niet- mag zich eraan warmen”, aldus Hertzberger.

Toch wil de columnist ook een kritische kanttekening plaatsen: “The Passion is een prachtig theater hoor, een indrukwekkende productie, en toch vertegenwoordigt het een nare ontwikkeling. Ondanks al zijn beperkingen had de kerk nog wel iets meer te bieden dan alleen geloof, zingeving en een gebouw. Het was één van de steunpilaren van het menselijk bestaan en had een nog vele belangrijker rol kunnen vervullen voor al die alleenstaanden. Want in de kerk was je niet alleen.”

Lees hier de hele column

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify