Jurrien ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 april 2019 door Jurrien ten Brinke

Waarom boze en gefrustreerde Jurrien ten Brinke slecht slaapt

Ik schrok me rot; de Notre Dame staat in de fik. Als krantenjochie van 12 jaar stond ik daar jaren geleden in die reusachtige kathedraal, omdat ik een of andere reis had gewonnen wegens het aanbrengen van nieuwe abonnees. Die wereldstad Parijs heb ik toen al in mijn hart gesloten!

Ik kon de berichten niet geloven, toen in slechts 3 dagen tijd, de rijken der wereld (en een heleboel Fransen met hen, 1 miljard (hallooooo, 1 MILJARD!) euro op tafel leggen om de ziel van Frankrijk nieuw leven in te blazen…

Er breekt iets in mijzelf, ik ben boos, gefrustreerd en kan er slecht van slapen…

want in de miljoenenweek waar het geld als water binnenstroomt voor hout/steen/staal, en deze reusachtige Notre Dame in slechts 5 jaar zal herrijzen, blijf ik maar denken aan al die ontmoetingen met kinderen, papa’s en mamma’s, opa en oma’s die kapot gaan of zelfs omvallen in de brandhaarden van onze wereld;

· 385 miljoen kinderen (!) leven in extreme armoede en moeten samen met paps en mams zien rond te komen van minder dan $1,90 per dag.
· 60 miljoen mensen zijn vandaag de dag op de vlucht, hebben huis en haard verlaten, vanwege oorlog, honger of geweld.
· 40 miljoen mensen (lees veelal kinderen), zitten gevangen in de seksindustrie of werken exorbitant veel uren als (kind)slaaf voor hun uitbuiter.
· 12.000 kinderen onder de 5 jaar, zijn bij het uitdoen van ons bedlampje, vandaag gestorven aan gevolgen van honger en ziekte, die relatief makkelijk te voorkomen zijn.

Mensen met eenzelfde hart, dromen, emoties en ja, een ziel.

1 kind dat sterft is 1 kind teveel – 1 pappa die doodgaat maakt zoveel stuk – een moeder kan simpelweg niet worden gemist!

Ik zoek naar woorden, als tijdens het avondeten mijn kinderen vragen hoe dit in vredesnaam nou mogelijk is…

Maar vandaag verzonnen we een plan.

Als de westerse wereld een miljard weet op te halen voor een freaking prachtig kerkgebouw, dagen we elkaar uit om iets van ons geld te geven aan mensen in nood! En naast een paar schamele euro’s, vooral ook wat te geven van onze tijd en ons talent, voor de mensen om ons heen; de buurvrouw van 95, een hug aan je klasgenoot, een bemoedigende knipoog aan een collega of een gebed om kracht voor wie lijdt…

Wij rusten niet, totdat we slechts 0,1% van die miljard bij elkaar hebben gespaard- wow – dat is EEN MILJOEN! Voor een beetje meer aandacht voor elkaar, onderwijs, medische zorg, schoon drinkwater en verdorie een normaal matras om op te slapen! Doe je mee?! Geef hier een euro, een tientje, een rooitje of nog meer, zodat we met ‘slechts’ 1 miljoen, voor mensen die lijden heeeel veeeeel kunnen doen!

Je geld gaat naar:
1. Compassion Nederland (start nieuwe projecten) //
2. International Justice Mission (bevrijdingsmissies seks kindslaven) //
3. Stichting Bootvluchteling (medische zorg vluchtelingen op eilanden) //
4. Old School Apeldoorn (missionaire wijkactiviteiten voor alle generaties) //
5. Bright Fame (begeleiding vrouwen in seksindustrie NL) //

Geef nu in slechts 30 sec. via ANBI.

Totaalbedrag wordt in aanwezigheid van notaris verdeeld!

Reacties

Wat echt jammer is, al die rijken die miljoenen schenken, krijgen daar weer 90% van terug via de belasting. Dis aan het eind van de rekening betaalt het Franse volk zelf

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen