Pieter Schipper

Nieuws

24 april 2019 door Het Kompas

Pieter wil met nieuwe stichting terug naar de Bijbel

“Terug naar de Bijbel”, zo heet de stichting die kort geleden is opgericht. De christelijke stichting helpt mensen die zijn vastgelopen in hun geloofsleven door middel van onderwijs.

Daarnaast zet de stichting zich in voor de noden van mensen door middel van gebed. Zo kun je, wanneer je gebed nodig hebt, contact opnemen met de stichting via de website. Je zou de stichting bijna ‘Oud-Beijerlands’ kunnen noemen. Zo komen de drie bestuursleden (Jaco Baksteen, Leonard van der Sluijs en Ard Veldhuijzen) uit Oud-Beijerland. Pieter Schipper (foto), ook wonend in Oud-Beijerland, draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken van de stichting en verzorgt het onderwijs op de site. ‘terug naar de Bijbel’ focust zich in eerste instantie op vraagstukken die spelen binnen de ‘rechterflank’ van de gereformeerde gezindte.

Pieter Schipper: ”Er is een grote groep van ruim 200.000 gelovigen in Nederland, die geloven in een God als schepper en in Zijn Zoon de Heere Jezus die gestorven is aan het kruis. Daarvan gelooft de grote meerderheid dat wanneer ze sterven, ze voor eeuwig verloren zijn en in de hel terecht komen. Velen zitten al 20 of 30 jaar elke zondag twee keer in de kerk, zonder geloofszekerheid. Mensen worstelen met geloofsvragen. Met stichting ‘terug naar de Bijbel’ willen we die mensen helpen en motiveren om met die vragen terug te gaan naar de basis, de Bijbel, het Woord van God, om zo zelf aan een stabiel geloof te kunnen bouwen. Ik geloof dat God mensen verandert door Zijn Heilige Geest en doorgaans gebruikt Hij daarvoor Zijn Woord. Wij kunnen mensen niet veranderen, maar mogen wel een middel zijn om het goede nieuws, wat de Bijbel het evangelie noemt, te brengen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Gods Woord krachtig is en dat God mij ook geloofszekerheid heeft gegeven nadat ik met deze vraagstukken heb geworsteld.”

‘Terug naar de Bijbel’ behandelt onderwerpen die te maken hebben met geloofszekerheid zoals onder andere “bekering” en “uitverkiezing” en hoopt dat gelovigen de Bijbel weer prioriteit gaan geven boven de tradities van een bepaald kerkgenootschap. We willen mensen geen visie opleggen, maar motiveren om zelf in de Bijbel te duiken en te bidden om Gods leiding. We hopen dat velen open zullen staan voor het goede nieuws, wat bekend gemaakt is in Zijn Woord, en zullen worden gered!

Vragen over geloofszekerheid of wil je meer weten? Kijk eens op deze website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify