Sytse de Jong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2019 door Jeffrey Schipper

Terugluisteren: Sytse de Jong legt uit waarom hij overstapte van SGP naar Forum voor Democratie

30 jaar lang was hij verbonden aan de SGP, waarvan de laatste twaalf jaar als wethouder namens de SGP in Staphorst. Maar nu verruilt Sytse de Jong de christelijke partij voor een functie als kandidaat-gedeputeerde namens Forum voor Democratie in Overijssel. Hoe kwam hij tot deze opmerkelijke overgang? Hij geeft antwoord in het Radio 1-programma Dit is de Dag.

"Ik vind het een aparte gedachte dat je als christen van allerlei partijen lid zou kunnen zijn, behalve van Forum voor Democratie. Dat gaat er bij mij niet in." De passage over de barmhartige Samaritaan wordt volgens De Jong voortdurend op z'n verband gerukt. "De barmhartige Samaritaan maakt niet duidelijk dat iedere vreemdeling naar Nederland zou moeten komen. Hij faciliteerde opvang in de regio. Het is heel gemakkelijk om selectief te shoppen met Bijbelteksten."

Bekijk onderstaand fragment en klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren:

Reacties

T
Sytse de Jong komt op mij over als een buitengewoon eerlijke positieve man die zijn door God gegeven verstand goed gebruikt .Zijn antwoorden zijn weloverwogen en zeer verantwoord .

Prachtig dat de FvD dit soort mensen heeft weten aan te trekken . Prijs de Heer .

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen