The Passion
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2019 door Patrick Simons

Man uit Dordrecht aangehouden tijdens The Passion

The Passion is donderdagavond niet geheel zonder incidenten verlopen. Tijdens het evenement in Dordrecht hield de politie namelijk een 29-jarige man uit Dordrecht aan die een drone bovend de mensenmasse liet vliegen. Dat meldt de politie zelf op haar website.

Het evenement werd geregistreerd door maar liefst 19 professionele camera's, maar de men dacht wellicht dat hij met zijn eigen drone betere beelden kon schieten. Hij vloog met zijn drone niet alleen maar boven de mensenmassa maar ook rond de Oude Kerk. Hij werd rond 21:15 uur aangehouden. Volgens de politie krijgt de man een boete die op kan lopen tot enkele honderden euro's.

Hoewel in principe iedereen drone kan aanschaffen, zijn er wel strikte regels rondom het gebruik ervan. Deze zijn opgesteld om onveilige situaties te voorkomen. Het is bijvoorbeeld verboden om zonder uitdrukkelijke toestemming boven een evenement te vliegen. De drone viel al snel op bij agenten en toen ze deze volgden zagen ze dat het projectiel in de tuin van een huis landde. Toen ze polshoogte gingen nemen, werd de 29-jarige verdachte aangetroffen. Hij werd direct aangehouden. In de daaropvolgende huiszoeking werd ook nog eens zijn telefoon in beslag genomen.

Reacties

Foei! Een beetje rondvliegen met een drone, wat denkt hij wel niet, of niet wel... :P
D
Inderdaad niet bijbels verantwoord.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen