jordaan

Nieuws

19 april 2019 door CBN News

Duizenden christenen bezoeken in week voor Pasen 'de doopplaats van Jezus'

Tijdens de Stille Week voorafgaand aan Goede Vrijdag komen er duizenden christenen vanuit de hele wereld naar de Jordaan in Israël. De plaats waar Johannes de Doper naar verluid Jezus doopte, is één van de meest bezochte plaatsen.

Sommige christenen laten zich dopen in de Jordaan en zien dat als een bijzondere ervaring. "Het is een droom om mezelf hier te laten dopen. Jezus werd hier gedoopt en ik denk en geloof dat deze rivier gezegend is", vertelt Eyerusalem Ayakew tegen CBN News. Ook Andinet Ayakew liet zich dopen in de rivier. "Het voelt alsof ik opnieuw geboren ben, omdat Jezus hier ook gedoopt is."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De plaats heet Qasr el Yahud en is te vinden vlakbij de grens met Jordanië, aan de noordkant van de Dode Zee. Israël heeft deze plaats speciaal ontwikkeld voor christelijke pelgrims en ieder jaar wordt de plaats door 750.000 mensen bezocht. Hoewel er weinig tot geen bewijs is dat dit ook daawerkelijk de plaats is waar Jezus door Johannes de Doper werd gedoopt, blijft het een bijzondere plaats.

Overigens is de regio ook bekend omdat men gelooft dat het de plaats is waar de profeet Elia met vurige paarden en wagens in de hemel werd opgenomen én dat het volk Israël hier overstak op weg naar het Beloofde Land.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify