kruis

Nieuws

19 april 2019 door Volkskrant

Dit schrijft de Volkskrant over The Passion en de boodschap van Jezus

Wordt The Passion door al die mensen zo gewaardeerd vanwege het spektakel en de stoet van zingende BN’ers die langstrekt, of geven de mooie kijkcijfers wel degelijk uitdrukking aan een brede ontvankelijkheid voor de Paasgedachte?, vraagt de Volkskrant zich af.

Het dagblad sprak met programmamaker Leo Fijen (63). "Al die mensen herkennen veel van zichzelf en van hun eigen leven in The Passion. Want het gaat om verraad, om zwakte en om de dood waarvan we hopen dat hij niet het laatste woord heeft. En het gaat om de paradox van de Stille Week voor Pasen: dat Christus ons het meest geeft als hij kansloos aan het kruis hangt."

De Volkskrant sprak ook met de Amsterdamse stadspredikant Tim Vreugdenhil (43). In de week voor Pasen gaat hij niet uitleggen waarom Jezus is gestorven. "Ik draai het om. Ik verzamel verhalen uit het dagelijks leven over angst en moed. Daar kan ik het verhaal over Jezus in de tuin van Gethsemane mee verbinden, het verhaal van Jezus die opeens worstelt met het lot dat hem eerder geen angst inboezemde. Je kunt het lijdensverhaal ook klein maken.

De kern van de Paasboodschap is dat je niet bang hoeft te zijn. Dat de dood niet het einde der dingen hoeft te zijn. Als ik daar íets van kan overbrengen, ben ik tevreden."

Lees het volledige artikel in de Volkskrant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify