onderzoekers

Nieuws

18 april 2019 door Dick van den Bos

'Onderzoekers vinden route die Mozes en het volk Israël liepen naar het beloofde land'

Bijbelgeleerden van de Doubting Thomas Research Foundation (DTRF) geloven dat ze de route die Mozes nam om het volk van Israël uit de slavernij in Egypte te halen halen, hebben gevonden.

Ze vertelden tegenover Daily Star Online dat ze drie keer gereisd zijn naar Saoedi-Arabië en tijdens hun onderzoek bewijsmateriaal hebben gevonden dat de Israëlieten door de 'modern-day kingdom' reisden om naar Israël te gaan.

DTRF-onderzoeker Ryan Mauro werkt nog steeds aan zijn theorie, maar hij zegt dat de meest aannemelijke route is waar de Israëlieten Egypte verlietten, is door Caïro, via de Sinai Peninsula. Hij gelooft dat ze door het oude Midian gingen en stopten bij de berg Sinaï. "Na drie reizen naar Saoedi-Arabië ben ik er volledig van overtuigd dat de Israëlieten in het oude land van Midian gingen waar ze de slavernij van Egypte ontvluchtten."

Bekijk de video en lees hier meer op de site van Daily Star:

Reacties

D
"Geloof en wetenschap" blijft een lastige materie. Van koning Omri weten we uit Assyrische bronnen dat hij goede zaken deed met zijn paardenfokkerij in Megiddo, wat door opgravingen wordt bevestigd. Hij had voldoende aanzien om voor zijn zoon een Foenicische prinses als vrouw uit te kunnen zoeken. Over alle gebeurtenissen en grote figuren vóór Omri zijn we enkel geïnformeerd op gezag van de Bijbel, zonder dat daarvoor wetenschappelijk geaccepteerde archeologische bevestiging is gevonden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify