Forum voor Democratie

Nieuws

18 april 2019 door De Stentor

Wethouder SGP stapt over naar Forum voor Democratie: "Goddelijke besturing"

Na de monsterzege van Forum voor Democratie bleek dat veel christenen op deze partij hebben gestemd tijdens de provinciale verkiezingen. Ook politici wagen nu de overstap. SGP-wethouder Sytse de Jong uit Staphorst wordt namelijk kandidaat-gedeputeerde namens Forum voor Democratie in Overijssel, zo meldt De Stentor.

De Jong was twaalf jaar lang wethouder namens de SGP in Staphorst. Tegen het medium vertelt hij dat zijn nieuwe partij prima bij hem past. "Het is niet gedreven uit een ideologie en een tikje conservatief. Forum vindt het de moeite waard om dingen te behouden en houdt vast aan onze eigen karakteristieken. Ook spreekt de visie van FvD op de overheid mij erg aan", aldus de beoogd gedeputeerde die ook werkzaam was als journalist voor het Reformatorisch Dagblad.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Overigens wil De Jong niet zoveel kwijt over de reden van zijn overstap. "Dat zijn redenen die persoonlijk zijn en daar wil niet zoveel over zeggen. Het is inderdaad wonderlijk gelopen. Ik geloof dat goddelijke besturing van boven een rol heeft gespeeld. Onze wegen zijn gekruist. We hebben elkaar uiteindelijk gevonden."

Lees ook: Monsterzege Thierry Baudet: Waarom christenen stemmen op Forum voor Democratie.

Reacties

K
Dit is toch wel verbazingwekkend. Als bepaalde standpunten mij erg aanspreken dan stap ik in, al staan ze volkomen haaks op andere standpunten. Of zou het betrokkene niet uitmaken hoe deze partij staat t.o.v. het levenseinde, abortus en praktiserende homo's om slechts enkele onderwerpen te noemen? Het hier en het nu is voor deze personen belangrijken dan de zaken die in de Bijbel als richtlijn zijn aangegeven.Pijnlijk.....
REAGEER
"Ik geloof dat goddelijke besturing van boven een rol heeft gespeeld". Een dergelijke uitspraak in het openbaar bij een partijwissel lijkt sterk op het ijdel gebruik van Gods naam.
REAGEER
P
..'goddelijke besturing van boven' nogal liefst. De uil van Minerva vloog op tot in het één of andere hemelse gewest, boreaal waarschijnlijk, en kwam terug met de verbindende kracht van de aldaar levende god. 't Is maar goed dat CIP het woord god schreef.

Want mijn God is geheel anders, gelukkig.
REAGEER
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify