Tweede Kamer

Nieuws

18 april 2019 door CIDI

Meerderheid Tweede Kamer tegen veroordelen Israël

Naar aanleiding van het eenzijdige VN-rapport waarin forse kritiek wordt geuit op het Israëlische optreden bij de grens van Gaza, werd deze week in de Tweede Kamer over een motie gestemd van de PvdA en de SP om “Israëlisch geweld tegen demonstranten te veroordelen”, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Een onderzoekscommissie van de VN-Mensenrechtenraad kwam afgelopen maand met een rapport waarin forse kritiek wordt geuit op het Israëlische optreden bij de grens van Gaza. In sommige gevallen zou er zelfs sprake kunnen zijn van oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid, aldus de Mensenrechtenraad. Het CIDI benadrukt dat de VN-Mensenrechtenraad bestaat uit ondemocratische landen als Saoedi-Arabië, Afghanistan, Cuba, Qatar en China. Volgens het CIDI gaat het rapport ook totaal voorbij aan het maandenlange geweld van Palestijnse terreurgroepen.

Lilianne Ploumen (PvdA) en Sadet Karabulut (SP) hadden een motie ingediend die de Nederlandse regering oproept “ook het Israëlisch geweld tegen demonstranten te veroordelen”. Een meerderheid van de Tweede Kamer – bestaande uit 50PLUS, VVD, CDA, CU, SGP, PVV en FvD – stemde tegen de motie van Ploumen en Karabulut. Het voorstel kon alleen op de steun rekenen van SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, DENK en D66.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify