Moslims Jezus

Nieuws

24 april 2019 door Dick van den Bos

In deze Syrische stad die in handen was van IS, vinden Koerdische moslims nu Jezus

De Syrische stad Kobani, gelegen aan de zuidelijke grens van Turkije, was vijf maanden lang in bezit van IS. Het grootste deel van de stad werd verwoest en duizenden mensen vluchtten naar Turkije. Dat schrijft GodReports.

Amerikaanse luchtaanvallen en de gevechten van Koerden zorgden er uiteindelijk voor dat de militanten hun grip op het gebied verloren.

Geschenk
Een van de resultaten van het IS-geweld was wel dat veel mensen de islam gingen heroverwegen. "IS heeft de grootste gunst ooit geschonken aan het christendom", zegt Brother Rachid op de onderstaande video. "Er zijn een enorme groep Koerden tot geloof in Christus gekomen." "Koerden zijn meestal geen hele radicale moslims, maar in Kobani waren zij het meest radicaal. IS omsingelde Kobani al maanden en men vernietigde bijna de hele stad", merkt hij op.

Toen deed God iets heel bijzonders. "Kobani heeft nu een kerk. Het is de eerste evangelische kerk, die afgelopen jaar opende. Een prachtig teken van Gods opstandingskracht, die herrijst uit het as. Dit had normaal gesproken nooit kunnen gebeuren, zelfs niet in onze dromen. Maar door de aanvallen van IS is er veel veranderd."

Broeder Rachid getuigt van een beweging van God onder de Koerden. "Ik ken families in Kobani die tot de Heer gekomen zijn. Ik ontmoette zojuist een familie van veertien mensen die tot de Heer gekomen is - allemaal tegelijk. Toen ik de Koerden vroeg wat hen deed veranderen, zeiden ze: 'IS opende onze ogen.'"Toen ze de dood en vernietiging zagen die de radicale islam veroorzaakte, dachten ze opnieuw na over hun geloof. "Islam in theorie is anders dan de islam in de praktijk", zegt Rachid. "Als je 'dood de ongelovigen' leest, dan is dat slechts een zin, maar wanneer je het bloed op de grond ziet voor je ogen, dan verandert dat je houding."

Versneld tempo
"De Heer gebruikt alle omstandigheden om mensen tot geloof te brengen", zegt hij. "Het groeit nog steeds, in versneld tempo. De aantallen zijn enorm. Er zijn in de kerk nu twintig families, zo'n 80 tot 100 mensen samen die Jezus aanbidden in de kerk."

Een van de bekeerlingen is Maxim Ahmed (22). Hij vertelt: "Ze leken blij te zijn in de kerk en ze praatten over liefde. Dat zorgde ervoor dat ik het onderwijs van Jezus ging volgen. Ik heb verschillende vrienden en familieleden die binnenkort ook komen kijken in deze kerk."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify