kerken

Nieuws

17 april 2019 door Dick van den Bos

Vernielingen van kerken in Europa neemt drastisch toe; onderzoeken wijzen naar moslimmigranten

Er is een alarmerende groei in vandalisme tegen kerken gaande. Met name in Duitsland en Frankrijk zijn in de afgelopen tijd veel kerken en christelijke symbolen vernield. Daarover schrijft CBN.

Volgens de Duitse site PI-News worden er in Frankrijk elke dag twee kerken 'ontheiligd'. Zij kwamen op 1063 aanvallen op christelijke kerken of symbolen zoals kruizen, iconen of beelden. Dat is een toename van 17 procent ten opzichte van eerdere jaren.

The Middle East Forum geeft aan dat de aanval op katholieke kerken ook zouden gaan om kapotte beelden, gebroken kruizen en gemolestreerde tabernakels. Recentelijk is de historische Church of St. Sulpice in Parijs in de fik gezet na een middagdienst. Dit was de tweede aanval in een maand tijd, nadat de St. Nicolaaskerk in Houilles hun beeld van de maagd Maria vernietigd zagen en het altaarkruis op de grond lag. Alleen in februari al zijn er 47 aanvallen geweest op kerken.

"Ik denk dat er een toenemende vijandigheid in Frankrijk is tegen de kerk en haar symbolen," zegt Ellen Fantini, directeur van Observatory of Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe. "Het lijkt vooral gericht tegen het christendom en christelijke symbolen."

"Deze aanvallen zijn op symbolen die heel kostbaar zijn voor katholieken", voegt ze toe. "Ontheiliging van symbolen is een persoonlijke aanval op het katholicisme en op het christendom in het algemeen."

Moslimmigratie
Duitse media geven aan dat een groeiend anti-christelijk sentiment komt door de toegenomen moslimmigratie. In 2016 gaf een lokaal nieuwsblad aan dat er 'geen dag voorbij gaat', of er worden aanvallen gepleegd op religieuze symbolen in de stad Dülmen, waar veel moslims wonen.

Een Frans onderzoek laat tevens zien dat de toenemende aanvallen op kerken hand in hand gaan met een stijging van het aantal moslimimmigranten. Een studie uit januari 2017 geeft aan dat het aantal islamitisch-extremitische aanvallen op christenen is gestegen met 38 procent. Van 273 aanvallen in 2015 tot 376 in 2016. De meeste aanvallen vonden plaats rond Kerst.

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

W
Telkens wanneer ik op de zondagmorgen in diensten spreek, ben ik weer verbaasd hoeveel mensen uit Iran en andere moslim landen aanwezig zijn en Christus hebben leren kennen. Dat de gebouwen worden belaagd is erg, maar de vreugde dat binnen de gebouwen mensen komen die Jezus hebben leren liefhebben is een grote vreugde.Wout van Wijngaarden
Dag Wout, ik zou zeggen: prijs de Heer! Laten we het fenomeen 'immigratie' eens anders bekijken: het biedt ons de kans om onder deze mensen te vertellen van de Heer Jezus als Borg en Middelaar...

Zou het overigens waar zijn dat er onder Christenen veel racisten worden geteld?
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.