Diederik van Dijk

Nieuws

17 april 2019 door SGP

SGP-senator: "Trump aanstekelijk voorbeeld als het gaat om Israël''

Vorige week slaagden wetenschappers erin om voor het eerst in de historie een zogeheten ‘zwart gat’  op de gevoelige plaat vast te leggen. Om dat voor elkaar te krijgen werden er, verspreid over de wereld acht telescopen aan elkaar gekoppeld. Een geweldige prestatie volgens SGP-senator Diederik van Dijk, die in een debat in de Eerst Kamer een vergelijking trok met de Europese Unie en Europa opriep om terug te gaan naar de kern.

De overeenkomsten tussen de Europese Unie en ‘zwarte gaten’ zijn volgens Van Dijk treffend. Zo vindt hij dat beide verschijnselen iets uitermate ontzagwekkends hebben en stelt hij dat voor beide geldt dat ze van een ongekende complexiteit zijn. Bovendien zegt de senator dat zowel ‘zwarte gaten’ als de Europese Unie de ‘Natuurlijke neiging - of zelfs wetmatigheid - hebben om alles om zich heen te willen opzuigen en absorberen.

Van Dijk gaat in het debat ook nog in op de schepping. “Het ontzagwekkende van zwarte gaten zit hem onder meer in hun duizelingwekkende en niet te bevatten omvang en afstand tot de aarde. We realiseren ons hoe nietig wij zijn, en hoe weinig we nog weten over de aarde en het heelal. Je moet wel een héél groot geloof hebben als je meent dat dit alles ‘toevallig’ na een grote knal is ontstaan. Hoe machtig is de hand van onze Schepper Die “het getal van de sterren kent en ze allen bij hun naam noemt” (Psalm 147:4).”

Volgens de senator moeten we in Europa terug naar de kern. “Dan gaat het allereerst over de Kern met een hoofdletter K: een EU die zich richt op datgene wat in de meest diepe zin van het woord ‘ter zake doet’, namelijk de fundamentele Bijbelse waarden en principes.”

“Om dat concreet te maken: laat de EU geen inbreuk maken op de beleidsvrijheid van lidstaten om te bepalen hoe ze omgaan met vraagstukken van leven en dood, met zorg, gezin, seksualiteit en onderwijs. In geen geval mag de EU de waardigheid van het leven ondermijnen, of het nu gaat om het ongeboren of het oudere leven. En laat de EU echt opkomen voor vervolgde christenen en voor een rechtvaardige behandeling van Israël in internationale gremia. De EU hoeft president Trump echt niet in alles te volgen, maar als het gaat om Israël mag deze Amerikaanse president een aanstekelijk voorbeeld voor de EU zijn. Ik mag in ieder geval hopen dat de minister zich niet laat leiden door die 25 Europese hoogwaardigheidsbekleders die dit weekeinde hun handtekening plaatsten onder een malle, open brief aan EU-buitenlandchef Mogherini. Zal de minister het komende Amerikaanse plan op z’n inhoudelijke merites beoordelen?”

Lees hier de hele bijdrage van senator Van Dijk

Reacties

H
Goed getuigenis !
REAGEER
I
Europa moet sterk zijn, wil het niet vermalen worden tussen China en Amerika.
REAGEER
D
Trump aanstekelijk? Ja, nogal. Deze politieke pyromaan gooit olie op het vuur met zijn landjepik-erkenning van Jeruzalem en de Golan en zijn steun aan de alsmaar verdergaande vernedering van de Palestijnen. Voor de EU inderdaad een voorbeeld, maar dan van hoe het niet moet.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify