Australië

Nieuws

17 april 2019 door Dick van den Bos

Christelijke sporter uit Australisch team gezet na oproep tot bekering

De Australische rugbybond heeft het contract met rugbyster Israel Folau beëindigd nadat de sporter via Instagram zijn volgers aanspoorde om 'zich te bekeren.'

De rugbybond van Australië heeft aangegeven dat de 30-jarige wereldster 'de Professional Players Code' in hoge mate heeft geschonden. Ze zouden geen andere keuze hebben dan zijn contract te beëindigen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Those that are living in Sin will end up in Hell unless you repent. Jesus Christ loves you and is giving you time to turn away from your sin and come to him. _______________ Now the works of the flesh are manifest, which are these , adultery, fornication, uncleanness, lasciviousness, idolatry, witchcraft, hatred, variance, emulations, wrath, strife, seditions, heresies, envyings, murders, drunkenness, revelings, and such like: of the which I tell you before, as I have also told you in time past, that they which do such things shall not inherit the kingdom of God. Galatians 5:19‭-‬21 KJV _______________ Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost. Acts 2:38 KJV _______________ And the times of this ignorance God winked at; but now commandeth all men every where to repent: Acts 17:30 KJV _______________

Een bericht gedeeld door Israel Folau (@izzyfolau) op


De autoriteiten merken daarbij op dat Folau in het verleden vaker is gewaarschuwd 'om geen beledigende inhoud te posten.' Vorig jaar postte hij namelijk een soortgelijke boodschap.

Hij publiceerde toen de tekst van 1 Korinthe 6:9-10, waar apostel Paulus waarschuwt dat dat dronkaards, overspeligen, gierigaards, lasteraars én mannen die met mannen slapen het koninkrijk van God niet binnenkomen. Met name de verwijzing naar homoseksualiteit zorgde voor boze reacties.

Reactie
De beslissing van de Australische rugybond komt op een slecht moment, aangezien dit jaar het WK Rugby plaatsvindt en Folau altijd een vaste waarde is in het team. Desondanks doet hij niet zijn best om alsnog 'in genade te worden aangenomen' bij de bond. "Ik houd mij aan wat de Bijbel zegt", zegt hij.

"God is een liefhebbende God en Hij wil dat mensen zich afkeren van hun oude leven en hen Zijn leven geven. Dat is de boodschap die ik wil delen, ook al kan het hard overkomt. Maar ik kan niet veranderen wat het Woord van God zegt."

Reacties

Het probleem is tweeledig, allereerst heeft Folau niemand beledigd, zoals de autoriteiten beweren, ten tweede is Australië volgens de eigen grondwet een Christelijke natie, zodat de autoriteiten hun eigen wet overtreden als ze Christelijke uitingen bestraffen en beletten.
REAGEER
J
De Rugby bond gaat hier totaal de fout in. Ten eerste is het niet beledigend , ten tweede opent het de ogen van mensen dat er redding is en ten derde is er denk ik ook in Australië vrijheid van spreken op dit gebied. Waarschijnlijk zitten er niet gelovigen die de macht hebben. Ik geloof wat hij gedaan heeft veel vrucht zal dragen.
REAGEER
P
Deze meneer past de tekst van Paulus helaas wel heel erg kort door de bocht toe...

Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify