Calvijn College

Nieuws

16 april 2019 door Calvijn College

Calvijn College Krabbendijke krijgt creatieve gedragsborden

Vandaag (16 april) onthulde burgemeester José van Egmond in de muziektent van Krabbendijke iets bijzonders: gedragsborden tegen zwerfafval. De borden zijn ontworpen door Calvijn College-leerlingen Appelstraat en worden geplaatst op drukke plekken in het dorp.

Zwerfafval in de dorpskern is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook een bron van ergernis. De beide locaties van het Calvijn College in Krabbendijke willen hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Vanuit de overtuiging dat we allemaal, ook leerlingen, een verantwoordelijkheid hebben om het dorp netjes te houden.

Corvee buiten school
Een gezamenlijk project is gericht op bewustwording en directe aanpak van het probleem. Dagelijks is een groep leerlingen van beide schoollocaties ingeroosterd om zwerfafval te prikken in het dorp. Ze moeten zich aan- en afmelden bij de Jumbo-supermarkt.

Gedragsborden
De hele locatie Appelstraat is in aulabijeenkomsten betrokken bij de gedragsbordenactie. Leerlingen konden hun ideeën voor een slogan indienen die aan het denken zet over weggooigedrag. Vervolgens zijn twee klassen gaan ontwerpen. De leerlingenraad had een belangrijke rol in de jurering. Van de winnende ontwerpen zijn echte verkeersborden gemaakt.

Duurzaamheid
Krabbendijke Appelstraat voert regelmatig ook het project ‘Zorgvol voor de aardbol’ uit, waarbij leerlingen uit klas 1 van het praktisch vmbo intensief stilstaan bij duurzaamheid. Ze voeren activiteiten uit, waaronder een prikactie in het dorp, en leren hoe ze moeten omgaan energie, voedsel, afval enzovoort.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify