Matthijn Buwalda

God

17 april 2019 door Jeffrey Schipper

Matthijn Buwalda ziet dat christenen het moeilijk vinden om 'sorry' te zeggen

"Excuses maken is niet iets om je voor te schamen. Het is waardevol en toont volwassenheid, zowel geestelijk als emotioneel," maakt Matthijn Buwalda duidelijk in zijn nieuwe column voor EO Visie.

Onlangs werd de zanger geconfronteerd met het onderzoek naar de bekende voorganger Bill Hybels. Vorig jaar stapte Hybels op als voorganger van Willow Creek na beschuldigingen van ongewenst gedrag tegenover meerdere vrouwen. Het zou gaan om lange omhelzingen, ongewenste kusjes en dubbelzinnige woorden. Ook zou hij vrouwen hebben uitgenodigd in zijn hotelkamer. Sommige beschuldigingen gaan tientallen jaren terug. Verder zou hij onder andere een affaire hebben gehad.

"De beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn geloofwaardig en gerechtvaardigd," merkt Matthijn op. "Intussen horen we in de verste verte geen ruiterlijke excuses van de hoofdpersoon zelf." Ditzelfde patroon ziet hij terug in Nederland bij misbruikkwesties binnen de Rooms-Katholieke Kerk en vorig jaar rondom de misbruikzaak van pinksterkerk House of Heroes in Nijkerk.

"Hoe kan het toch dat mensen die als geen ander zouden moeten weten dat ze van genade leven, zo veel moeite hebben met het belijden van fouten en het maken van excuses?"

Lees hier de volledige column van Matthijn Buwalda.

Reacties

Klopt helemaal. Ze zijn vaak zo hoogmoedig als de pest !!! En druk, druk, druk !! Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken !! Blabla blabla !! ....
Ja, Corrie. Was het niet Elton John die zong "Oh it seems to me

that sorry seems to be the hardest word"? En dient dat "activisme" misschien om het schamele geloofsleven te verbergen? Of is het een overblijfsel van onze paapse natuur, goede werken doen voor de zielezaligheid?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify