Mike Pompeo

Nieuws

16 april 2019 door Israël Today

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken ziet Israëls soevereiniteit over Bijbels kernland niet als hindernis voor vrede

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo ziet de Israëlische soevereiniteit over de Joodse nederzettingen in het Bijbelse kernland niet als een hindernis voor de vrede. Dit zegt hij volgens Israël Today in gesprek met CNN.

De inschatting van Pompeo maakt duidelijk dat de regering-Trump zal samenwerken met Netanyahu om grote delen van het Bijbelse kernland in Judea en Samaria als deel van het eigenlijke Israël terug te winnen. Die gehele regio werd in de Zesdaagse Oorlog in 1967 veroverd toen Israël zich tegen de dreigende vernietigingsoorlog van vijf omringende Arabische landen moest verdedigen. De internationale gemeenschap, inclusief alle vroegere Amerikaanse regeringen, had destijds echter geweigerd om de soevereiniteit van Israël in deze regio te erkennen en beweerde dat de in hun historische landen levende Joden een hindernis vormden voor de vrede.

Europese (oud-)politici hebben zich uitgesproken tegen het Israël-Palestinabeleid van de huidige Amerikaanse regering, laat de NOS weten. De Europese politici stellen dat de Amerikanen na jaren van goede samenwerking een andere weg zijn ingeslagen. De ondertekenaars roepen Europa op vast te houden aan een tweestatenoplossing: het creëren van een soevereine Palestijnse staat naast Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify