Joni

God

16 april 2019 door Patrick Goede

Joni Eareckson getuigt ook tijdens ziekenhuisopname van geloof: "Ik ben klaar om God te ontmoeten"

Joni Eareckson Tada raakte op jonge leeftijd gedeeltelijk verlamd toen ze in ondiep water dook. Ze kon niet meer lopen. Nog altijd hebben de verlammingsverschijnselen invloed op haar gezondheid. Zo moest ze onlangs opgenomen worden omdat het haar ademhaling begon te beïnvloeden. Dit weerhield haar er echter niet van om ter plaatse het evangelie te verkondigen, dat laat de Christian Post weten.

"Wanneer doktoren, verpleegers of therapeuten vroegen hoe het met mij ging kon ik zeggen: 'Jezus geeft mij zijn vrede. Het gaat niet om wat de wereld mij geeft. Daarom is mijn hart niet bezwaard en ben ik niet bang,'" zegt ze over één van die momenten in het ziekenhuisbed.

Onlangs onderging Joni ook al behandelingen tegen kanker. Weinig lijkt haar in dat opzicht bespaard te blijven, maar op Facebook deelde ze alweer een post van haar en haar man terwijl ze in Californië, bijna symbolisch, de bloeiende woestijn bezoeken. "Harde wind, koude tempraturen maar warme harten vol van dankbaarheid naar God." Liet ze daarbij aantekenen.

Ze vergelijkt haar leven met dat van Paulus. De apostel werd geconfronteerd met een doorn in zijn vlees. "Ik ben er klaar voor om naar God te gaan. Net als Paulus heb ik met mijn dwarslaesie een doorn in mijn vlees. Maar ik denk dat God mij nog even hier houdt om van Hem te getuigen," zegt de onverschrokken Joni. Om stil van te worden. 

Reacties

T
Amen ! Dit is inderdaad om stil van te worden ! Een echte Christin en Voorbeeld . Waren er maar meer zulke mensen . Prijs de Heer daarvoor !
T
Wat een voorbeeld!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.