oud koppel

Mooi

16 april 2019 door Patrick Goede

82 jaar getrouwd en geen moeilijke tijden, volgens dit christelijke koppel is het mogelijk

Een relatie is hard werken en iedereen komt tijdens een relatie vroeg of laat in een crisis terecht. Tenminste, dat hoor je veel mensen zeggen. Willie Williams en Daniel W. Williams zijn 82 jaar getrouwd en beweren het tegendeel: "Wil je echt de waarheid weten? Misschien geloof je ons niet maar we hebben geen moeilijke tijden gekend. We zijn altijd samen gaan zitten om te praten over wat ons bezighield," vertelt Willie Williams aan de Christian Post.

Het echtpaar is 100 en 103 jaar oud. Ze trouwden toen ze 18 en 21 waren maar leerden elkaar zes jaar eerder al kennen in de kerk. "De beste herinneringen heb ik aan het moment dat we elkaar net leerden. We werden goede vrienden en begonnen met elkaar te praten. Al is het lastig om alles precies te herinneren," zegt de vrouw des huizes over die periode.

Er zijn heel wat mensen die de afgelopen jaren voor advies bij hen aangeklopt hebben. Ze vroegen het echtpaar naar het geheim achter zo'n lang en gelukkig leven. Volgens Daniel heeft dat te maken met "schoon leven". "Soms drinken mensen veel, dat is niet goed voor je. Ook moet je goed eten. Als je voelt dat eten je slecht laat voelen dan moet je het niet eten," zegt Willie daarover.

Voor mensen die worstelen in hun huwelijk heeft ze ook nog een goed advies: "Je moet God in je leven houden. Bespreek alles met Hem. Je kan gewoon niet zonder Hem, weet je." Haar man is erg doof aan het worden. Maar als hem gevraagd wordt wat hem zo aantrok aan haar is hij stellig: "Haar schoonheid." 

Reacties

G
Mooi verhaal van dit echtpaar. Het is wel opmerkelijk dat deze mensen uit een generatie komen waar het niet zo gewoon was/is om je gedachten te uiten laat staan over gevoelens te praten. Maar om te leren praten is er vrijheid, vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde nodig en dit in alle gebrokenheid. Daarbij is het waar : Betrek God in alles. Als mens ben je afhankelijk en tegelijk verantwoordelijk. Soms is dat best lastig om daar de weg in te vinden. Vandaar dat praten en LUISTEREN HEEL GOED IS IN EEN RELATIE. En verschillen kunnen er zijn.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify