Statenbijbel

Nieuws

15 april 2019 door NBG

Oog in oog met de Statenbijbel in Dordrecht

Wel eens een ‘Keurbijbel’ van dichtbij gezien? Gezien hoe prachtig de landkaarten in zo’n Bijbel werden ingekleurd? Of bedacht hoe de Bijbel ons land in werd gebracht voordat er auto’s waren? Daarover organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) drie leden-lezingen in Dordrecht, op 17, 20 en 26 april. Naast leden en donateurs zijn ook introducés welkom.

De lezing vindt plaats in museum Het Hof van Nederland. NBG-oudtestamenticus Jaap van Dorp neemt u mee door de geschiedenis van de Statenbijbel. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling ‘Te Kunst en te Keur: 400 jaar Statenbijbels’ bekijken. Daar ziet u een aantal beroemde ‘Keurbijbels’ – Bijbels gedrukt door Jacob en Pieter Keur – en markante voorwerpen als een bijbeldrukpers en een kastje van een bijbelverkoper uit het begin van de 20e eeuw.

Een medewerker van het museum is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. En vergeet niet om naar de robotarm voor het museum te kijken. Die schrijft in zes maanden de hele bijbel over.

Foto: Een ingekleurde landkaart uit een Keurbijbel | NBG

Klik hier voor meer informatie over het programma, de locatie en aanmelding!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify