Huis van Belle-dag

Nieuws

15 april 2019 door Stichting Huis van Belle

Ruim vijfhonderd tienermeiden op de Huis van Belle-dag

Eerder deze maand vond de vijfde Huis van Belle-dag plaats in Ede. Ruim vijfhonderd meiden tussen de 12 en 17 jaar konden genieten van een spetterend podiumprogramma met onder meer worship, een uitdagende ‘preek’ en indrukwekkende optredens van zangeressen Sterre Koning en Channah Hewitt. En er was een uitdagend activiteitenprogramma met zowel stoere als creatieve opties.

Girls on the move was het thema van deze bijzondere dag voor tienermeiden. De Belle-band - met drie front ladies- opende de dag met een enthousiaste opwarmer: een dans werd voorgedaan en direct enthousiast opgepakt door de meiden in de zaal. Armen in de lucht, voetjes van de vloer. Er was meteen een vrolijke sfeer. Nadat een stewardess via de schermen iedereen had welkom geheten bij deze ‘vlucht’ van Belle Airlines, ging het podiumprogramma van start.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Veelzijdig programma
Rondom de podiumprogramma’s was er ruimte voor ontspanning, shoppen en actie. De meiden konden zich uitleven met onder meer lasergamen, bubble voetbal, ‘razende roeland’ en rolschaatsen. Maar ook door workshops te volgen, zoals Krav Maga, Ontdek je Gaven en Talenten, hip-hop dansen, bord versieren, YouTube-filmpjes opnemen en je eigen Belle Magazine maken. Of de meiden konden shoppen, foto’s maken én tienermeiden in India bemoedigen door het schrijven van kaarten. Voor ieder wat wils. Na afloop van de optredens was er een meet & greet met Sterre en Channah en gingen honderden meiden op de foto met deze sterren.

Zichtbaar geraakt
Directeur Joyce den Engelse kijkt samen met haar Belle-team terug op een geslaagde dag. Den Engelse: “Vorig jaar mocht ik al een beetje proeven van de sfeer, maar dit jaar was mijn eerste Belle-dag als directeur en ik kijk enorm dankbaar terug op deze bijzondere dag. Ook ben ik geweldig ‘trots’. Trots op ons team, trots op wat we hebben neergezet voor de meiden en vooral trots op alle tienermeiden die zijn gekomen, hebben genoten en ‘stappen’ hebben gezet!” Naast presentatrice ‘Rachelle’ die de dag aan elkaar praatte, had Den Engelse een actieve rol op het podium. Ze deed de interviews met de artiesten en een aantal meiden uit de zaal. Ook verzorgde ze de ‘preek’. Den Engelse die al jaren betrokken is bij het tienerprogramma van stichting Opwekking, was zichtbaar geroerd toen veel tienermeiden gehoor gaven aan de uitnodiging om ‘on the move’ te gaan met God. De oproep hiertoe kwam vrij vroeg in het programma, maar de sfeer bleek veilig genoeg om een hand op te steken en keuzes te maken. Driekwart van de zaal gaf gehoor aan de laagdrempelige, maar rake uitnodiging. Joyce: “Op zo’n moment, wanneer je ziet dat de meiden geraakt zijn en stappen durven nemen, weet je dat je dat niet uit eigen kracht kunt bewerken, maar dat God door ons heen werkt, de meiden bemoedigt en uitdaagt om het avontuur met Hem aan te gaan. Dan ben ik alleen maar dankbaar!”

De meiden konden de hele dag door gebruik maken van de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Stichting Chris en het Belle-team -om zo hun keuzes te bevestigen- en te praten over wat hen bezighoudt en samen te bidden.


Goud waard
Directeur Joyce den Engelse is niet de enige die dankbaar terugkijkt op de dag. Ook musicalster Channah Hewitt vond het ‘een eer’ om op de Belle dag te zijn. Om bij dit event aanwezig te zijn, kwam Channah over vanuit Duitsland, waar ze momenteel meespeelt in de musical over het leven van Tina Turner. Die vijf uur in de auto vond ze het meer dan waard. Channah: “Wat was het speciaal! Meer dan 500 tieners die allemaal God persoonlijk kennen of willen leren kennen. Wauw. Dit was goud waard.” Op haar social media bedankte Channah het Belle-team voor de uitnodiging. Channah, die sinds kort ook een YouTube-kanaal is begonnen, heeft veel Belle-momenten op camera vastgelegd en ‘zal binnenkort uitgebreid verslag doen’ in haar volgende vlog, vertelde ze het Belle-team.

Ook Sterre Koning blikte op haar social media enthousiast terug op de dag en haar tijd met de meiden. Zij stelde haar reis naar Londen speciaal uit om aanwezig te kunnen zijn bij de Huis van Belle-dag en daarin te delen van haar geloof.

Ouderprogramma
Tijdens deze dag, terwijl de meiden uit hun dak konden gaan, was er ook een speciaal programma voor ouders en jeugdleiders. Tijdens dit interactieve programma konden ouders onder meer leren over het puberbrein en ervaringen uitwisselen met andere ouders. Ook deelde een jonge student haar persoonlijke zoektocht naar zichzelf wat luisteraars zichtbaar roerde. Aan het einde van de dag mochten de ouders een beetje van de sfeer proeven in de grote zaal. Naast de meiden zelf waren ook ouders laaiend enthousiast. Zo bedankte een van de ouders met de lovende woorden: “Wat jullie doen is geweldig en -nog belangrijker- het is van eeuwigheidswaarde!”

Huis van Belle-dag 2020
Volgend jaar organiseert Huis van Belle opnieuw dit bijzondere event speciaal voor tienermeiden. Den Engelse: “Veel meiden hebben laten weten dat ze nu al uitkijken naar de volgende Belle-dag. Dat is natuurlijk geweldig om te horen. Fun & faith gaan bij Huis van Belle hand in hand. De eerste plannen om de meiden te verrassen met een leuke, stoere, gezellige, speciale en uitdagende dag zinderen daarom alweer door ons kantoor. We hebben er zin in!”

Via www.huisvanbelle.nl zal binnenkort de datum voor de Huis van Belle-dag 2020 bekend gemaakt worden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify