Leo

Nieuws

16 april 2019 door New Faith Network

Het verhaal van Leo en zijn angststoornis: "Het was een ik-ga-dood-ervaring"

Een gelukkige jeugd. Een goede opleiding. Op zijn 21ste vestigingsmanager. Trouwen. Kinderen krijgen. Het leven van Leo loopt op rolletjes. “Mijn toekomst zat vol met plannen en mijn weg daarin had ik al uitgestippeld” vertelt hij in ‘De Rugzak’ op New Faith Network. Maar dan begint een periode van duisternis. En slaat uiteindelijk paniek en angst toe.

New Faith Network is een rijk gevuld christelijk videoplatform met de beste films, overdenkingen en (eigen) series. Een veilige omgeving voor het hele gezin. Overal en altijd beschikbaar op alle apparaten.

Eerst wordt zijn schoonvader ernstig ziek. Een paar maanden later overlijdt plotseling zijn eigen vader. Een traumatische ervaring voor Leo, want een dag eerder sprak hij zijn vader nog. Er was toen niets aan de hand. “Ik kon niet huilen” vertelt hij. Hij zoekt zijn verwerking in organiseren, leidinggeven en werken. “Mijn emoties stopte ik heel ver weg.”

'Mijn emoties stopte ik heel ver weg'

Maar op een dag in de kerk krijgt hij een paniekaanval. Een paar dagen later krijgt hij op de snelweg een angstaanval. “Het was een ‘ik-ga-dood’ ervaring”, vertelt Leo. Op allerlei momenten overvalt het hem. Hij wordt steeds banger en ontwikkelt pleinvrees. “Heere waarom gebeurt me dit?” vraagt hij zich af.

Het is een worsteling, maar toch komt hij er bovenop. Met muziek, een hond en gedichten. Op New Faith Network vertelt Leo zijn verhaal – doorspekt met lessen en ervaringen. Ook lees je er één van zijn gedichten.

Lees nu verder!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify