Santeria

Nieuws

17 mei 2019 door Patrick Goede

Gemeenschappen op Cuba bekeren zich tot Christus

Cuba is een land dat tot op heden niet heel toegankelijk was voor het evangelie. Er is echter een godsdienst genaamd Santeria die door 80 procent van de bevolking wordt uitgeoefend. Dit is een combinatie tussen katholieke elementen en overblijfselen van Afrikaanse hekserij. 

Faithwire meldt dat dankzij de gulle giften van donateurs het evangelie massaal verkondigd wordt onder de Cubaanse bevolking. Hele gemeenschappen bekeren zich tot het christendom. Verschillende kerkplanters worden ingezet om kerken te beginnen in dorpen waar juist de traditie van Santeria zo aanwezig is. 

Aleja is zo'n kerkstichter, ze vertelt het volgende verhaal: "Mensen zien aan het gedrag van onze kerkleden dat we liefde en vriendschap willen brengen in de omgeving. We kijken om naar de hulpbehoeftigen en helpen hen in hun nood."

"Er is hier een heel invloedrijke familie die eerst niks wilde weten van christenen. Maar toen een lid de kerk bezocht raakte hij helemaal enthousiast voor Jezus. Zijn grootmoeder raakte ernstig ziek en geïnfecteerd aan een been. Ze moest een operatie ondergaan waarbij het been afgezet zou worden. We hebben toen met z'n allen voor haar gebeden en ze is genezen! We bidden voor de overige familieleden dat ook zij Jezus mogen leren kennen," dat zegt een gedreven Aleja in Cuba.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify