China politie

Nieuws

15 april 2019 door Kerk in Nood

Christenen verzetten zich met sit-in tegen vernietiging heiligdom in China

In het Chinese Mujiaping verzetten gelovigen zich gisteren met een sit-in tegen de vernietiging van het plaatselijke Mariaheiligdom, laat Kerk in Nood weten.

Gealarmeerd door de bedoelingen van de autoriteiten, laat in de avond van 9 april, verzamelden ongeveer 200 gelovigen uit het gebied zich op de trappen die naar de kerk leidden om het heiligdom te verdedigen. "We zijn bereid om ons leven neer te leggen," zei een van hen. Het aantal politieagenten en functionarissen is echter bijna drie keer zo groot, dus het zal voor ons erg moeilijk worden om de politieagenten en functionarissen te stoppen.

Volgens de gelovigen willen de autoriteiten dat het hele bisdom - de plaatsen, mensen, priesters en de bisschop zelf - lid worden van de Patriottische Vereniging, het controleorgaan van de Communistische Partij. Tenminste 600 regeringsfunctionarissen en politie kwamen op 10 april naar het Mariaheiligdom waar sinds de avond van 9 april ruim 200 gelovigen zich verzameld hebben om met een sit-in het heiligdom te beschermen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify