Nieuws

15 april 2019 door Patrick Goede

Megakerkpastors met sneakers ter discussie gesteld op Instagram

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Als je er een mooie auto rijdt krijg je een "thumbs up" in plaats van dat je minachtend wordt nagekeken. Althans, dat wordt meestal beweerd. De uitgaven van pastors van enkele grote megakerken liggen nu echter onder vuur. Omdat het Instagramaccount PreachersNSneakers in kaart brengt wat de actuele marktwaarde bedraagt van de schoenen die ze dragen. 

"Het begon allemaal een beetje als een grap," geeft Tyler Jones toe. Hij is oprichter van het initiatief, evangelisch christen en gebruikt een pseudoniem. Toen hij een nummer van Elevation Church wilde opzoeken omdat hij dat zo mooi vond merkte hij op dat een zanger Yeezy 750's droeg. Een zeldzame sneaker die normaal gesproken 800 dollar kost, vertelt hij aan de Christian Post.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Pastor John Gray, Steven Furtick, Judah Smith en Chad Veach. Allemaal leiders van grote kerken in Amerika en allemaal worden ze gespot met sneakers en kledingstukken waarvan de waarde oploopt tot 3721 dollar. Het account heeft inmiddels meer dan 68.000 volgers met voor en tegenstanders.

Een deel van de commentaren die Jones ontvangt is positief over zijn posts. "Ik krijg reacties van mensen die blij zijn dat ik laat zien wat sommige pastors met de bijdragen van hun gemeenteleden doen. Anderen zeggen dat ik verdeeldheid breng in de kerk of dat ik hypocriet ben omdat ik zelf van sneakers hou." 

Jones' vrouw werkte zelf voor de kerk en ontving een sober salaris. Hij is daardoor extra verbaasd over de uitgaven. Hij is zich bewust van het feit dat sommige pastors samenwerkingsovereenkomsten hebben met grote bedrijven van deze schoenen of kleding gratis krijgen. Omdat ze zogenoemde "influencers" zijn. "Ik ben er niet op uit om verdeeldheid te zaaien, ik wil gewoon laten zien waar het geld van de mensen heengaat," aldus Tyler Jones.

Reacties

Het prikkelt me als ik deze artikelen lees. Geld voor de gemeente is zeker nodig en daar kan van tijd tot tijd best iets over gezegd worden. Maar wat als je een arme Afrikaan bent in een megakerk van 100.000 bezoekers in een land waar een grote zandbak je woonomgeving is. Wat als je voorganger die in Londen studeerde en terug in zijn land elke avond blauwe vuilnistonnen vol geld incasseert van arme mensen en hij zelf in een luxe villa woont en politie zijn huis bewaakt? Onze ogen hebben we om te zien en Gods Geest gekregen om te onderscheiden!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify