Pierre Valkering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2019 door Het Parool

Geschorste pastor Pierre Valkering wil door als celibatair priester

De geschorste pastor Pierre Valkering wil als celibatair priester graag weer aan de slag, meldt Het Parool. Onlangs verscheen een boek waarin de pastoor schrijft dat hij wisselende seksuele contacten had en worstelde met een pornoverslaving. Het bisdom voelde zich door de publicatie voor het blok gezet en schorste de priester.

"De pastoor had er ook voor kunnen kiezen zijn worsteling met seksualiteit en celibaat open en eerlijk met de bisschop te bespreken", aldus het bisdom in de verklaring. "Die eerlijkheid zou zeker niet zijn afgestraft. Integendeel, er hadden met pastoor Valkering wegen gezocht kunnen worden om zich hierop te bezinnen en hulp te ontvangen. Dat is in het verleden met enkele andere priesters ook gebeurd."

"Nu leef ik celibatair, ook op de manier zoals de kerk dat wenst," laat de veelbesproken priester weten. "En ik ben bereid en acht mij nu echt in staat om als priester op deze wijze verder te gaan, hoe omstreden het celibaat als zodanig ook moge zijn." Valkering voegt toe dat hij geen spijt heeft van zijn boek. Hij ziet de schorsing nog steeds als een bevestiging dat openheid wordt afgestraft en geheimen worden beloond.

Lees ook het CIP-interview met Pierre Valkering: Homopriester Pierre Valkering voelt zich in de Rooms-Katholieke Kerk als de verloren zoon: "Ik ben een grote zondaar".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.