Willem-Alexander

Nieuws

15 april 2019 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers benadrukt belang van koningshuis

De afgelopen jaren is de steun voor de monarchie onder jongeren fors afgenomen, blijkt uit enquêtes door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS. ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers betreut dit en benadrukt via Twitter de verbindende factor van het koningshuis.

Segers: "In een samenleving waarin onze onderlinge verschillen ons steeds meer lijken op te breken, verbindt het Koningshuis ons aan elkaar en aan onze geschiedenis. Hoe ouder we worden, hoe meer we dat waarderen." De christenpoliticus voegt toe dat "het heel goed werkt". "Het alternatief (presidentsverkiezingen) zal ons alleen maar verder verdelen."

Eerder bleek al dat ook onder de rest van de bevolking het draagvlak voor het koningshuis kleiner is geworden. Ipsos legt de vragenlijsten ook voor aan mensen tussen de 35 en 54 jaar en 55-plussers. In 2007 sprak 77 procent van de ondervraagden uit alle drie de leeftijdscategorieën zijn steun uit voor de monarchie. Vorig jaar was dat 68 procent.

Ondanks dat de monarchie niet meer zo populair is onder jongeren, krijgen onze koning en koningin wel een hoog rapportcijfer, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Zo krijgt Willem-Alexander al jaren een 7,5, en Máxima een mooie acht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify