Thierry Baudet

Nieuws

12 april 2019 door Jeffrey Schipper

Theoloog Stefan Paas vs. dominee Henk-Jan Prosman over FvD en Baudet

"Ik kan begrijpen dat de originele stijl van Baudet en Hiddema mensen aantrekt. Maar ik heb me toch ook verbaasd. Want ik kan niet voorbijgaan aan het feit dat Baudet al jarenlang tegen extreemrechts aanschurkt," aldus Stefan Paas, theoloog des vaderlands. Op de site van The Post Online (TPO) gaat hij in discussie met ds. Henk-Jan Prosman, lid van Forum voor Democratie (FvD).

Paas vindt het verdacht dat Baudet tijdens zijn overwinningstoespraak na de Provinciale Statenverkiezingen het woord 'boreaal' in de mond nam. "Jean-Marie Le Pen, aan wie Baudet in 2009 zijn dissertatie aanbood (waarom uitgerekend aan Le Pen onder 60 miljoen Fransen?), sprak bijvoorbeeld over ‘boreaal Europa en de blanke wereld’, die ‘gered’ moesten worden. (...) De notoire racist Dominique Venner, uitvinder van de zogeheten ‘omvolkingsgedachte, maakte er ook gebruik van. Op Twitter retweette Baudet niet alleen een advertentie van een van diens boeken, maar ook verschillende tweets met het begrip ‘omvolking’ erin."

Prosman verwijst naar de context waarin Baudet dergelijke termen hanteert. "In een discussie over de toenemende instroom van immigranten uit Afrika (Baudet sprak over Afrikanisering), zei hij: 'Ik wil dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is.' In die context kan ik daar onmogelijk racisme in zien: wel een protest tegen massa-immigratie."

In gesprek met Family7 liet Paas weten dat hij blij is dat Nederland geen christelijk land meer is. "Ik geloof dat het christelijk geloof op z'n best is als lichtje in het donker of als zout in de pap. Ons geloof gedijt het best in een minderheidspositie." Prosman is het daar niet mee eens. "Het heeft ertoe geleid dat christenen hun eigen traditie en hun eigen cultuur zijn gaan wantrouwen en zelfs bestrijden. Baudets programma is niet ideaal. (...) Maar het is een begin: een poging om een alternatief te bieden voor het cynisme in de cultuur en de het secularisme in de hoofdstroom van de Nederlandse politiek."

Lees de volledige discussie op de website van TPO.

Lees ook: Monsterzege Thierry Baudet: Waarom christenen stemmen op Forum voor Democratie.

Reacties

T
Stefan Paas is een zogenaamde Theo Loog . Het is niet verbazingwekkend want deze Theo logen hangen tegenwoordig de Moeder Aarde ( Gaia ) religie aan . Deze mensen zijn het per definitie oneens met mensen die hun verstand gebruiken . Ze zijn ook praktisch niet te genezen van hun “ denkbeelden “ want alleen zij hebben de waarheid . Anderen liggen per definitie fout want zijn fundamentalisten .
REAGEER
Stefan Paas moet m.i. als Theoloog des Vaderlands uitleggen wat er erg is aan de gedachte dat blanke mensen hun collectieve blanke belang formuleren en behartigen. Dat kan niet door er zware veroordelingen over uit te spreken, dat is een theoloog onwaardig, het kan ook niet door van allerlei emoties en gevoelens te getuigen die de gedachte oproept. Een theoloog is aan zijn vak en zijn stand verplicht om met een heldere ethisch-christelijke analyse te komen van Gods wil in het behartigen van menselijke groepsbelangen.
J
"Wat er erg is aan de gedachte dat blanke mensen hun collectieve blanke belang formuleren en behartigen"? Laat ik het zo zeggen: ik verbind me liever aan een streven waarin alle mensen hun collectieve mensenbelang formuleren en behartigen. Blanke belangen staan toch niet tegenover niet-blanke belangen? Of arische tegenover semitische belangen? Waarom zou ik onze mensenbelangen langs zulke lijnen verdelen?
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify