bijbels verbranden

Nieuws

12 april 2019 door Jeffrey Schipper

Heftige beelden: Radicale hindoes verbranden duizenden bijbels in India

Radicale hindoes hebben in India duizenden bijbels verband in aanloop naar de parlementsverkiezingen die momenteel plaatsvinden. Christenen, die de bijbels op legale wijze verspreiden, zijn bedreigd. Dit meldt CBN News.

De Amerikaanse tak van Open Doors merkt op dat een radicale sekte die steeds meer als antichristelijk manifesteert, onderdeel is van het hindoeïsme in India. "Gedreven door een verlangen om het land te zuiveren van het christendom en de islam, schrikken nationalisten er niet voor terug om uitgebreid geweld te bereiken om aan hun verlangen te voldoen," laat Open Doors weten.

Radicale hindoes vervolgen christenen op gewelddadige manieren: ze vallen huizen van christenen aan, vernietigen christelijke boeken en sturen bedreigingen via social media. De hindoes worden hierin indirect gesteund door lokale overheden die antibekeringswetten in werking hebben gesteld. Bekering tot het christendom is hierdoor strafbaar. Wanneer christenen aangifte doen van geweld of wanneer er daadwerkelijk geweld plaatsvindt, grijpt de politie vaak niet in.

Ondanks de toename van het aantal antichristelijke incidenten, blijven veel christenen vasthoudend Jezus volgen. "Vervolging is voor mij een zegen," laat een pastor weten die het recente incident met verbrande bijbels van dichtbij heeft meegemaakt. "Niet iedereen heeft het voorrecht om voor Jezus te mogen lijden."

India begon donderdag aan de parlementsverkiezingen, die verspreid over zeven dagen tot 19 mei duren. De verkiezingen worden gezien als een referendum over de populariteit van premier Narendra Modi, die vijf jaar geleden een absolute meerderheid won.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify