gebed

Nieuws

11 april 2019 door Frontiers

30 Dagen Gebed: Een christelijke gebedsgids tijdens de ramadan

Voor de 27ste keer gaat op 5 mei 30 Dagen Gebed van start, een periode waarin christenen wereldwijd tijdens de ramadan bidden voor moslims. Frontiers roept christenen op om mee te bidden.

30 Dagen Gebed is via Frontiers beschikbaar als een boekje en pdf. Voor christenen die de gebedsgids volgen, is het elk jaar een verrassende kennismaking met het leven in moslimlanden. De gids wordt ontwikkeld door een internationaal team, met dit jaar voor de Nederlandse editie 4 eigen Nederlandse bijdragen. Ook deze raken het thema van deze editie: gastvrijheid.

Christenen die via Frontiers in een moslimland gaan wonen en werken, leren de gastvrijheid van de lokale bevolking kennen. ‘Zelf heb ik daar heb ik veel van geleerd’, aldus Jacqueline Baarsen, directeur van de stichting. ‘Moslims zijn zo gastvrij, hun deur staat altijd open voor anderen. Wij gunnen hen dat zij hun hart ook mogen openen voor Jezus. Van veldwerkers in moslimlanden, horen we regelmatig dat dit ook gebeurt’.

In de afgelopen 27 jaar werden wereldwijd meer moslims christen dan ooit tevoren. Een heel aantal hiervan leerde Jezus kennen zonder zelf christenen te kennen. Samira Marikh, een van de schrijvers van de gebedsgids, is hier één van. Zij schrijft: ‘Gaandeweg ontmoette ik steeds meer christenen met een groot hart voor moslims, christenen die met regelmaat voor moslims bidden. Ik begon me te realiseren dat al deze mensen ook indirect voor mij hadden gebeden.’

De gebedsgids is te gebruiken tijdens de ramadan, dit jaar van 5 mei tot en met 4 juni. Deze wordt in Nederland gebruikt binnen veel verschillende kerken. Voor christenen die het boekje volgen, is het elk jaar een verrassende kennismaking met het leven in moslimlanden. 30 Dagen Gebed biedt niet alleen gebedspunten, het vertelt ook in woord en beeld over de verschillende moslimvolken op de wereld.

Op deze website kan de gebedsgids op papier (4,00 euro inclusief verzending) of als PDF (1,50 euro) nu besteld worden. Voor grotere bestellingen geldt korting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify