mannelijkheid

Nieuws

11 april 2019 door Dick van den Bos

Amerikaanse voorganger luidt de noodklok: "Satan is mannelijkheid aan het vernietigen"

Pastor Tony Evans heeft een duidelijk waarschuwing. Satan is volgens hem vastberaden om mannen te ondermijnen en hun door God gegeven rol te vernietigen. Ook wil hij de Bijbelse notie van mannelijkheid opnieuw definiëren omdat hij gezinnen uit elkaar wil laten vallen en de maatschappij verder laten verkruimelen. Dit meldt Christian Post.

"Wat we nu zien, en het zal alleen maar erger worden, is de vernietiging van gezinnen, omdat de man het fundament is van het gezin, en het gezin het fundament is van de samenleving."

Evans is oprichter van de Oak Cliff Bible Fellowship in Dallas. "Als je gezinnen wil vernietigen en daarmee de samenleving, dan is het de kortste weg om mannen los te laten komen van hun rolpatroon."

"In de tijd van Mozes en Jezus, doodden ze alle mannen omdat ze controle wilden hebben over wat er gebeurde in een gemeenschap van mensen", gaat hij daar. "Wat de vijand nu probeert te doen is loskomen van de mannen. Zowel psychologisch, emotioneel en 'functioneel'. Dat is wat je op dit moment ziet in onze samenleving."

Single moeders
Evans legt uit dat 70 % van de Afrikaans-Amerikaanse kinderen geboren zijn bij alleenstaande moeders, wat betekent dat de meerderheid van deze kinderen is opgegroeid zonder positieve invloed van mannen in hun levens.

"Op die manier ontstaat er een ramp", zegt hij. "Niet omdat de vrouwen niet geweldig zijn, maar zo wordt er meer van hen gevraagd dan waarvoor ze gemaakt zijn. Als je terug wilt gaan naar het juiste beeld van een huwelijk en een gezin, dan begint dat met het juiste beeld van een man."

Klik hier om het hele verhaal van Evans te lezen.

Reacties

Als je 'Satan' definieert als 'de collectieve zondige denkwijze van een gemeenschap van mensen' (wat m.i. een Bijbels mogelijke definitie is), dan heeft deze dominee nog gelijk ook.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify