arabisch

God

11 april 2019 door Dick van den Bos

Deze bloeiende Arabische gemeente in Zeist bereikt ook moslims

Twee jaar geleden is de Nederland-Arabische pioniersgemeente ontstaaan in Zeist en elke keer komen er minimaal 35 mensen op af. Soms zijn het er zelfs 80. Het Reformatorisch Dagblad geeft een prachtige impressie van deze gemeente.

De voorganger opent de dienst. "Goedenavond, als u moslim bent, van harte welkom! Als u boeddhist bent, ook van harte welkom. Ook bent u van harte welkom als u geen geloof heeft."

Hij vertelt over de liefde van het kruis. Christus die niet hoefde te sterven, maar dat Hij toch kwam om voor ons te sterven. "Als je Jezus aanneemt, dan geeft Hij jou leven."

Samer Younan is een van de oprichters van de gemeente. "We zijn hier twee jaar geleden begonnen, in Zeist. We zijn begonnen met Evangelisatie-werk. Ik ben zo blij dat er mensen gekomen zijn die Nederlands en Arabisch spreken. We lezen de Bijbel en er is ook gelegenheid voor vragen. Voor geïnteresseerden vanuit de islam hebben we speciale lessen."

Ook zijn er speciale thema-avonden met een maaltijd, waar zo'n 80 man op af komt. "We bidden dat de mensen die komen toegewijd tot Christus gaan leven en meer groeien in het geloof. Als de Heer dat wil, dan willen we ook echt een gemeente worden."

Reacties

Hoop dat het veel mensen mag helpen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify