Jurjen van Houwelingen

Nieuws

11 april 2019 door Jeffrey Schipper

Crowdfundactie voor revalidatie Jurjen van Houwelingen geslaagd: "We zijn er stil van!"

"We zijn er stil van! Wat is het ongelofelijk hartverwarmend hoe er gereageerd wordt op de crowdfundactie voor mijn revalidatie in Jeruzalem. We hadden het nooit verwacht maar binnen 9 uur was het gestelde doel van 28.500 euro binnen!," laat Jurjen van Houwelingen op zijn Facebookpagina weten. Inmiddels heeft hij al meer dan 40.000 euro opgehaald.

Jurjen had een succesvol bedrijf met 15 werknemers en ook in de kerk was hij erg actief. Hij kreeg extra bekendheid toen hij in 2014 spreker was op de EO-jongerendag. Helaas kreeg Jurjen van Houwelingen eind 2017 een zware klap te verwerken. Door een ernstig hersenletsel raakte hij grotendeels zijn zicht, geheugen, concentratie en oriëntatie kwijt. Zijn leven lag in puin. Een revalidatiecentrum in Jeruzalem kan hoopgevende vooruitgang bieden.

Via Facebook schrijft Jurjen: "Nog steeds wordt er gegeven en krijgen we berichtjes van mensen die aangeven dat ze ook graag willen bijdragen. Iemand reageerde: 'Ik ben erg geraakt, maar was wat trager. Ik zou nog graag willen geven, kan dat?'. En deze reactie vond ik ook zo mooi: 'Bedankt dat jullie ons de gelegenheid geven om betrokken te zijn'. De extra donaties zijn meer dan welkom. We hebben heel voorzichtig begroot voor de revalidatie in Jeruzalem, hierdoor ontstaat er een buffer voor onvoorziene kosten. Daarna zal het overgebleven bedrag goed besteed (via een fonds van onze gemeente Vineyard Amsterdam) worden aan mijn verdere revalidatie, begeleiding en reintegratie.

De tickets zijn geboekt! 29 april vlieg ik samen met mijn schoonvader die als begeleider meegaat naar Jeruzalem. Ik kijk er naar uit maar besef me ook dat de revalidatie keihard werken is. Ik zal jullie op de hoogte houden!"

Bekijk onderstaande video en lees hier meer over de crowdfundactie:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify