Airbnb

Nieuws

11 april 2019 door Israël Today

Airbnb krabbelt terug: "We hebben nooit Israël geboycot"

Airbnb kondigde aan dat het alle rechtszaken heeft afgewikkeld die werden aangespannen door een groep Joodse huiseigenaren in Judea en Samaria. De huiseigenaren maakten bezwaar tegen het besluit van het bedrijf om hun huizen niet op de populaire website voor vakantieverhuur te vermelden, laat Israël Today weten.

Huizenverhuurplatform Airbnb staat sinds vorig jaar niet langer toe dat woningen in Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever worden aangeboden via de website. Het persbericht van Airbnb spreekt in eerste instantie over betwiste gebieden in het algemeen. Na het toepassen van een onduidelijk ‘besluitvormingskader’ wordt echter duidelijk dat de beslissing enkel betrekking heeft op Joodse woningen op de Westelijke Jordaanoever.

De Boycot-, Desinvesteringen- en Sancties-beweging (BDS), die tot doel heeft Israël economisch te verstikken, zag de beslissing als een overwinning. Airbnb drong er in de verklaring op aan dat het zich verzette tegen de BDS-beweging. ‘Airbnb heeft nooit Israël, Israëlische bedrijven of de meer dan 20.000 Israëlische gastheren die actief zijn op het Airbnb-platform geboycot,’ zo stond in de verklaring.

Onder de voorwaarden van de schikking, die in de rechtbank met de Joodse huiseigenaren is uitgewerkt, kan Airbnb de registraties van Joodse huizen in Judea en Samaria niet van zijn website verwijderen. ‘Wij begrijpen de complexiteit van de kwestie die in onze vorige beleidsaankondiging werd aangekaart, en wij zullen registraties op heel de Westelijke Jordaanoever blijven toestaan,’ zo stelde de bovengenoemde verklaring.

Lees hier meer op de site van Israël Today.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify