hier

Levensverhaal

16 april 2019 door Anneke, SDOK

Gyang vond het lichaam van zijn vermoorde moeder: "God alleen weet waarom Hij dit toelaat"

Dit beeld blijft me bij. De eenzame jongen in de eenvoudige toiletruimte. De toiletborstel staat er nog als een stille getuige. Hier vond hij het lichaam van zijn moeder. Vermoord. "Het was een verschrikkelijk moment toen ik haar vond. Ik heb heel hard gehuild. Mijn wereld stortte in." 

Gyang (20) uit Nigeria was op de universiteit toen hij op Facebook las over een aanval op zijn dorp. Hij hoorde later dat zijn vader en twee broers levend zijn verbrand toen hun huis in brand werd gestoken. Een jonger broertje stierf later in het ziekenhuis.

"Waar is God?", kun je je op zo'n moment afvragen. Misschien herken je die vraag. Waarom laat Hij dit toe? Gyang heeft geen antwoord op die vraag. "God alleen weet waarom Hij dit toelaat", zegt hij. Toch klinkt in zijn woorden geen berusting door. Ik hoor hoop. Gyang grijpt terug op Gods Woord. "De Bijbel zegt dat we in alle dingen op God moeten vertrouwen. Daarom vertrouw ik nog steeds in alles op God."

Als je overhoop ligt en je gevoel zegt dat God je in de steek heeft gelaten, val dan terug op Zijn Woord. Hij is er. In de diepste pijn. Hij draagt jou, dag en nacht. Vertrouw in alles steeds op God.

Lees ook: Hoe het leven van Gyang in één nacht veranderde in een hel.

Bekijk de video en klik hier voor alle verhalen die CIP.nl onlangs maakte in Nigeria:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify