Hart voor Kinderen Mozambique

Dagelijks leven

10 april 2019 door Hart voor Kinderen

Megaramp Mozambique: Hart voor Kinderen steekt helpende hand uit

Dankzij bijdragen, in totaal € 10.000, van donateurs van Hart voor Kinderen was het mogelijk om in samenwerking met RescueNet noodhulp te bieden aan kinderen in Mozambique die door de cycloon Idai slachtoffer waren geworden van de overstromingen.

Hart voor Kinderen wil wereldwijd verlaten en kwetsbare kinderen in moeilijke levensomstandigheden kansen bieden op een beter leven, door ontwikkelingshulp, opvang en onderwijs.

RescueNet is een Nederlandse hulporganisatie van Jeugd met een Opdracht, die enkele weken geleden met een team van hulpverleners naar Mozambique vertrok om directe noodhulp te bieden in het getroffen gebied. De hulp bestond uit eerste hulp, voedsel, medicijnen en schoon drinkwater om ziektes te voorkomen. Er is helaas al cholera gerapporteerd.

Nu het waterpeil na de natuurramp gezakt is wordt de grote omvang van de schade steeds meer zichtbaar. Hoewel je er in de media niet zo veel meer over hoort is hulp in dit gebied nog steeds hard nodig. Om die reden liet Het Rode Kruis onlangs weten dat het ontvangen bedrag van 900.000 euro niet voldoende is en dat het dringend noodzakelijk is de hulp op te schalen. RescueNet liet ons weten dat zij de eerste noodhulp inmiddels hebben geboden maar dat er nog steeds een behoefte bestaat aan voedsel en medicijnen.

Hart voor Kinderen wil eenieder die ook een steentje wil bijdragen van harte uitnodigen alsnog een donatie te doen. Laten we samen een liefdevol gebaar maken dat zich uit in een gift voor de arme en ontredderde kinderen in Mozambique. Wilt u die barmhartige Samaritaan zijn die naar hen omziet?

Klik hier om het werk van Hart voor Kinderen te steunen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify